Μήνυμα – κάλεσμα για τον Εθελοντισμό στον Δήμο Θηβαίων


Σε μια κοινωνία που οι αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε. Σε μια συγκυρία γενικευμένης κρίσης, που απαιτείται μια αφύπνιση των συνειδήσεων, ο εθελοντισμός, ως συνειδητή συμμετοχή και προσφορά των πολιτών στις κοινές υποθέσεις αποτελεί στοιχείο αισιοδοξίας και ελπίδας. Είναι καιρός και στην πόλη μας, στο Δήμο μας, η κοινωνία των πολιτών, μέσα από ένα οργανωμένο και μαζικό κίνημα εθελοντισμού να παρέμβει δυναμικά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η φτώχεια, η ανεργία, ο ρατσισμός, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός και ένα σωρό άλλοι τομείς συνιστούν προνομιακό πεδίο εθελοντικής δράσης και προσφοράς. Οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντηθήκαμε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων σας καλούμε να πλαισιώσετε τις ομάδες εθελοντών που πρόκειται να δημιουργηθούν, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητα σας καθώς και τον τομέα στον οποίο θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε.
Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.


Υ.Γ: Σας γνωρίζουμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ενδιαφερόμενων συλλόγων, φορέων και πολιτών με στόχο την δημιουργία ομάδων εθελοντών.
Στην διαδικτυακή πύλη του Δήμου μας
www.thiva.gr μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα αίτησης για τις εθελοντικές ομάδες την οποία μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ethelontesthivas@gmail.com.

Σχόλια