Δυναμική η παρουσία των Θηβαίων πολιτών στη διαμαρτυρία για την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου

 Ιουν 21, 2011

Θήβα /06/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δυναμική η παρουσία των Θηβαίων πολιτών στη διαμαρτυρία για την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Θηβών – Χαλκίδας, στον κόμβο του νοσοκομείου της Θήβας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουνίου οι Θηβαίοι πολίτες μετά το κάλεσμα του Δήμου και των Φορέων για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Στις 9 το πρωί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου η Δημοτική Αρχή , οι Φορείς και οι Δημότες ένωσαν τη φωνή τους απαιτώντας την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, προκειμένου να μην καταφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους και αυξάνοντας την ταλαιπωρία τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά :
« Αγαπητό νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό του Νοσοκομείου Θηβών,
Θηβαίες και Θηβαίοι,
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να μην αφήσουμε καμία αμφιβολία σε κανέναν και να στείλουμε την απάντησή μας ενωμένοι ότι :

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Εδώ και αρκετό καιρό σχεδιάζεται η νέα δομή των υπηρεσιών υγείας από πλευράς κεντρικής εξουσίας, η οποία φέρεται και ως βασική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.
Ζητάμε τo Νοσοκομείο μας να παραμείνει ως έχει και να αναβαθμιστεί. Πρέπει να ληφθούν ορισμένες προϋποθέσεις που έχει η περιοχή μας και πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά! Συγκεκριμένα πρέπει να ξέρουν ότι :
Στη ζώνη ευθύνης του Νοσοκομείου υπάγεται μια από τις μεγαλύτερες Βιομηχανικές Περιοχές της Ελλάδας με 800 εργοστάσια και πλήθος εργαζομένων σε αυτά και δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα.
Στην περιοχή μας διέρχεται η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας και πολλές φορές με αρκετά ατυχήματα, έκτακτα περιστατικά που εξυπηρετούνται άμεσα από το Νοσοκομείο Θήβας.
Το Νοσοκομείο ακόμα εξυπηρετεί περίπου 75.000 κατοίκους νόμιμους που είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και επιπλέον μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.
Στην πόλη της Θήβας λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Εκπαίδευσης της πατρίδας μας, το Κ.Ε.ΠΒ., το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 2.000 νεοσύλλεκτους.
Τέλος, στην περιοχή μας υπάρχουν οι γυναικείες φυλακές του Ελεώνα και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών.
Με βάση λοιπόν αυτά ζητάμε με τη νέα μεταρρύθμιση:
Την εκπλήρωση της συνταγματικής υποχρέωσης του Κράτους για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία!
Τη συνεργασία και τον Διάλογο. Θέλουμε να μας ακούσουν επιτέλους! Έχουμε στείλει δύο επιστολές μετά από τα Δημοτικά Συμβούλια και δεν ανταποκρίθηκε το υπουργείο.

Ζητάμε την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Θήβας».
Η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο αποτέλεσε την πρώτη από τις διήμερες κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Θηβαίων και οι φορείς καθώς και αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Θήβας και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς την Δ.Ο.Υ. Θήβας.


Πηγή exeisminima.gr

Σχόλια