"Σκληρή" γλώσσα σε Λοβέρδο από την Άρια Αγάτσα για τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας


ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ                                  Αθήνα, 14/06/2011
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Προς: τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Ανδρέα Λοβέρδο


Κύριε Υπουργέ,
στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων της χώρας τόσο σε διοικητικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο παροχής Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, έχουν προβλεφθεί αλλαγές για τα Νοσοκομεία της Θήβας και της Λιβαδειάς.
Σύμφωνα με την πρόταση του επικεφαλής της επιτροπής για το θέμα αυτό και καθηγητή κ. Λ. Λιαρόπουλου, τα 14 νοσοκομεία της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προτείνεται να ενταχθούν σε 4 κύκλους.
Στον τέταρτο κύκλο, βασικό φέρεται το νοσοκομείο της Χαλκίδας και εντάσσονται επίσης τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς θα λειτουργεί ως περιφερειακό της Χαλκίδας, το δε νοσοκομείο της Θήβας θα γίνει τραυματιολογικό κέντρο.
Με την παρούσα μου, θα ήθελα να τονίσω την σημασία και των δύο Νοσοκομείων για τον Νομό Βοιωτίας. Το νοσοκομείο Λιβαδειάς εκτός από τις ανάγκες της πόλης και της επαρχίας, εξυπηρετεί πολίτες από την Φωκίδα και από την περιοχή της Λοκρίδος καθώς και τους εργαζόμενους των εταιριών ΛΑΡΚΟ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή προσφέρονται υπηρεσίες σε πολίτες, πέραν των γεωγραφικών ορίων της επαρχίας Λιβαδειάς.
Η δε περιοχή της Θήβας, χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι βρίσκεται πλησίον της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, όπου συμβαίνουν πολλά αυτοκινητικά ατυχήματα και η πόλη φιλοξενεί εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στρατιώτες κάθε χρόνο στο ΚΕΠΒ Θηβών. Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας κατοικούν χιλιάδες αλλοδαποί μετανάστες και πολλοί αθίγγανοι στον Οικισμό των ROMA. Επιπρόσθετα, στον Ελεώνα Θηβών υπάρχει το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών και οι Γυναικείες Φυλακές. Στα ως άνω, προστίθενται και οι αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των εργαζομένων στις βιομηχανίες της περιοχής, κυρίως όταν λαμβάνουν χώρα εργατικά ατυχήματα. Είναι προφανές, ότι τα Νοσοκομεία των δύο πόλεων, Θήβα και Λιβαδειάς, είναι επιφορτισμένα με την παροχή υπηρεσιών σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Το δεδομένο αυτό, θα πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο σας, ώστε τελικά οι προτεινόμενες αλλαγές να οδηγήσουν στην ισόρροπη βελτίωση και αναβάθμισή τους και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια υποβάθμισης κανενός από τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας.



Σχόλια