Στο ΕΣΠΑ το έργο υδροδότησης Νεοχωρακίου και Ελαιώνα Δήμου Θηβαίων,

Ιουλ 04, 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 1 -07-2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θηβαίων, προϋπολογισμού 5.300.000 €»
Η στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Θήβας, έφερε ως αποτέλεσμα την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα Δήμου Θηβαίων». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη») και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 5.300.000 €.
«Δρομολογήθηκε ένα σημαντικότατο έργο για την ευρύτερη περιοχή του Ασωπού», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «που δίνει οριστική λύση στην ύδρευση για το Νεοχωράκι και τον Ελαιώνα. Οι δύο οικισμοί θα τροφοδοτούνται με καθαρό, πόσιμο νερό από τον Μόρνο, και θα απαλλαγούν από ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των διαρκών και εντατικών προσπαθειών, συνεργασιών και διεκδικήσεών μας για παρεμβάσεις στην επιβαρυμένη περιοχή της Θήβας και του Ασωπού. Προτεραιότητά μας είναι η τροφοδοσία των οικισμών με πόσιμο νερό, μέσα από σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και η παράλληλη εφαρμογή μέτρων περιβαλλοντικής εξυγίανσης της περιοχής.»
Το έργο «Υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θηβαίων», που πρόκειται να υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ Θήβας, περιλαμβάνει :
• Την κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου και τροφοδοτικού δικτύου.
• Την αναβάθμιση – προσθήκη νέας μονάδας διύλισης στα υφιστάμενα διυλιστήρια.
• Τις συνδέσεις με τη ΔΕΗ και εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες
Είναι προφανές ότι η ολοκλήρωση του έργου δημιουργεί νέες βελτιωμένες συνθήκες στην παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πηγή exeisminima.gr

Σχόλια