Συνάντηση Μουλκιώτη-Μπένου

1-7-2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,

συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πραγματοποιήθηκε στις 30-6-2011 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, ανοικτή συνάντηση εργασίας, που στόχο είχε τον προγραμματισμό δράσεων για την αποκάλυψη, διατήρηση, αναστήλωση, ενοποίηση & ανάδειξη των σημαντικότατων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου του Ορχομενού: το Αρχαίο Θέατρο – τον Τάφο του Μυνύα – την Παναγία της Σκριπούς, αλλά και την οργανική ενσωμάτωσή τους στον ευρύτερο χώρο της περιοχής.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σταύρου Μπένου, προέδρου της «Κίνησης Πολιτών» με την επωνυμία «ΔΙΑΖΩΜΑ» συμμετείχαν ο εγνωσμένου κύρους καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, αρχαιολόγος, ο κ. Διαμαντόπουλος Δημήτριος, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, ο κ. Μπίλης Θεμιστοκλής, Αρχιτέκτων, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Ξηρογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Ορχομενού Κων. Γκιζίμης, η κ. Καλαμαρά Παρή, αρχαιολόγος προϊσταμένη της 23ης ΕΒΑ, η κ. Όλγα Κυριαζή αρχαιολόγος της Θ΄. ΕΠΚΑ, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Γ. Παπαργύρης και ο Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού Γ. Ζυγούρης.

Κατά την συνάντηση εκφράσθηκε η βούληση αλλά και η αισιοδοξία όλων των συμμετεχόντων για την επιτυχία του δύσκολου και ταυτόχρονα μεγαλεπήβολου στόχου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε την επιθυμία ουσιαστικής συμβολής στο εγχείρημα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον και του ιδίου του περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Μουλκιώτης, δήλωσε «Η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» πέραν του αναπτυξιακού χαρακτήρα που έχει για κάθε περιοχή, αποτελεί κυρίαρχα πρωτογενές ιστορικό κύτταρο ζωής. Και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, διαθέτει πλούσιους και ανεκτίμητους πολιτιστικούς πόρους. Δεν μας επιτρέπεται να τους αφήσουμε ανεκμετάλλευτους. Είναι ιστορικό καθήκον και ευθύνη μας να τους διαφυλάξουμε και να τους διατηρήσουμε ως ανεκτίμητο θησαυρό, γιατί πράγματι έτσι είναι».

Πηγή exeisminima.gr

Σχόλια