Κύμα καταλήψεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας

30-08-11


















Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί και η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών από μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Οι φοιτητές του Μετώπου που πρόσκειται στο ΚΚΕ κατέλαβαν την πρυτανεία και ανήρτησαν πανώ διαμαρτυρίας εμπδίζοντας την είσοδο, ενώ την Πέμπτη θα κάνουν πορεία στις 12 το μεσημέρι ξεκινώντας από την Ομόνοια.

Το ίδιο προτίθενται να πράξουν και στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, καθώς και στο Κέντρο Ερευνών. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα κάνουν και σε άλλα Πανεπιστήμια στην Αθήνα και πολλές πόλεις. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται εναντίον του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.


Από χθες οι σπουδαστές της Παντείου πραγματοποιούν κατάληψη για πέντε ημερες ενώ οι φοιτητές της σχολής Αρχιτεκτόνων κάνουν κατάληψη ως τη Δευτέρα. Κατάληψη και στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Υπό κατάληψη, όμως, βρίσκονται σχολές του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, όπου η Σύγκλητος αρνήθηκε να αναβάλει την εξεταστική περίοδο, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα, θα επανεξετάσει κατά την αυριανή της συνεδρίαση.

Μέχρι στιγμής τρία πανεπιστήμια έχουν αναβάλει τις εξεταστικές σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το πανεπιστήμιο Αθηνών την ανέβαλε ως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και το ΕΜΠ ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις από την 1η μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τέλος στο πανεπιστήμιο Πατρών, αποφασίστηκε αναβολή των εξετάσεων μόνο για την Τρίτη ώστε να γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.


Αύριο θα γίνει έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ και την Παρασκευή των πρυτάνεων


Σχόλια