Μέχρι 22 Δεκεμβρίου η προθεσμία για υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9

29-09-11














Προθεσμία μέχρι 22 Δεκεμβρίου έχουν τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9. Την παράταση ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.


Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 για φέτος έχουν:


- Φυσικά και νομικά πρόσωπα που εντός του 2010 απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.


- Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εντός του 2010 είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους, τα οποία είχαν δηλωθεί στο Ε9 τα προηγούμενα έτη.


- Κάθε υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2010) συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του 2010 μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.

Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητα, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) ή ο θάνατος.


- Οικοπεδούχοι και εργολάβοι, εφόσον έχουν υποχρέωση.


Πηγή: newsit.gr

Σχόλια