Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ...

29-10-11
















Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αλλά και την θέση του ότι ήταν λάθος που η χώρα μπήκε εξαρχής στο ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-διάγγελμά του στους Γάλλους μετά την Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Σαρκοζί γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους της ευρωζώνης που...


παραδέχεται ανοιχτά τις λανθασμένες επιλογές της ΕΕ για την Ελλάδα.


Μιλώντας με δρματικούς τόνους για τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην Σύνοδο Κορυφής, είπε πως «εάν το ευρώ είχε εκραγεί το βράδυ της Τετάρτης θα είχε εκραγεί η Ευρώπη».

Η ρητορική του Γάλλου προέδρου στην τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν αντιστρόφως ανάλογη της πορείας του στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών: «Εάν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία χθες το βράδυ, δεν θα είχε βυθιστεί μόνο η Ευρώπη στην καταστροφή αλλά ολόκληρος ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «πήραμε αποφάσεις» που απέτρεψαν την καταστροφή.

Όσον αφορά την Αθήνα, ο Σαρκοζί δήλωσε πεπεισμένος πως η Ελλάδα ότι θα υπερβεί την κρίση αξιοποιώντας τις αποφάσεις της Συνόδου, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «θα πρέπει να κάνει προσπάθειες».

Η ίδια η ένταξη όμως της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, συνέχισε ο Σαρκοζί, ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή. Η Αθήνα «δεν ήταν έτοιμη» το 2001, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή:http://press-gr.blogspot.com/

Σχόλια