Δύο Ελληνοαμερικανίδες βάζουν πλώρη για το Ανώτατο Δικαστήριο

30-10-11


















Βάζουν υποψηφιότητα στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου


Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς, της Νέας Υόρκης, και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο, του Λονγκ 'Αιλαντ.



Η Κέιτ Χριστοφοράτου διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, κατάγεται από την Κεφαλλονιά και διατηρεί γι' αρκετά χρόνια δικηγορικό γραφείο στην Αστόρια. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες. H ομογενής δικηγόρος διεκδικεί το αξίωμα του ανώτατου δικαστή και υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα αναμετρηθεί με έντεκα άλλους υποψηφίους (έξι Δημοκρατικούς και πέντε Ρεπουμπλικανούς), από τους οποίους θα εκλεγούν οι έξι. «Η διεκδίκηση ενός τέτοιου αξιώματος αποτελεί για μένα δικαίωση των κόπων και των μόχθων των γονέων μου» επισήμανε χαρακτηριστικά, θεωρώντας την υποψηφιότητά της υπερκομματική, γιατί «αν εκλεγώ θα υπηρετήσω τη δικαιοσύνη, με βάση την υπεράσπιση της αλήθειας για όλους τους πολίτες», ανέφερε σε δηλώσεις της εν όψει εκλογής η κ. Χριστοφοράτου. Η διακεκριμένη δικηγόρος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του St. John's University. Ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου πριν 27 χρόνια και καταπιάστηκε κυρίως με υποθέσεις Οικογενειακού, Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενώ υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς υποθέσεις Ελληνοαμερικανίδων, οι οποίες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και επαγγελματικής εκμετάλλευσης.



Η Κάρμεν Μαρκάκη, η οποία διεκδικεί θέση περιφερειακού δικαστή της κομητείας Νάσο στο Λονγκ 'Αιλαντ, στηρίζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα και διάφορους φορείς. Για μια 6ετία διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Κουίνς, καθώς και για μια 4ετία ήταν επίτροπος της κομητείας Νάσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομογενής υποψήφια έχει επίσης στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχίες. Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε νομικός αναλυτής μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών. «Από μικρή ονειρευόμουν να γίνω δικαστής και πιστεύω πως αυτή τη φορά, με την βοήθεια της Ομογένειας, το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αν εκλεγεί θα είναι η δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα δικαστής της κομητείας Νάσο. Σημειωτέον, στο ίδιο αξίωμα εκλέχτηκε η Ελένη Βουτσινά. Η κ. Μαρκάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά σε ηλικία 11 μηνών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Όταν έγινε έντεκα ετών επέστρεψε στην Αμερική. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου St. Johns και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.



Πηγή: 24h.gr

Σχόλια