27χρονος Αλβανός, εμπλέκεται στην υπόθεση πυροβολισμών στην 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα

30-11-11























Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση πυροβολισμών στην 114 πτέρυγα μάχης την 21-06-2011 στην Τανάγρα Βοιωτίας και κλοπής αυτοκινήτου από την περιοχή της Ραφήνας Αττικής.


Αναζητείται αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, καθώς και ένας αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή οχήματος και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Σε συνέχεια του από 22-06-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η υπόθεση πυροβολισμών στην 114 πτέρυγα μάχης την 21-06-2011 στην Τανάγρα Βοιωτίας, καθώς και η κλοπή ΙΧ Επιβατηγού αυτοκινήτου από την περιοχή της Ραφήνας Αττικής, που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την προαναφερόμενη αεροπορική βάση.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε η ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των δραστών, καθώς και ένα άτομο, οι οποίοι και αναζητούνται. Πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ενώ ενεργούνται αναζητήσεις για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του έτερου δράστη.


Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Για την ιστορία να θυμήσουμε την υπόθεση:


Εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες της 21-06-2011 απο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Τανάγρας Βοιωτίας.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών για έλεγχο, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και σε απόσταση 1.000 μέτρων περίπου εγκαταλείφθηκε από τους δύο (2) επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, υπερπήδησαν την περίφραξη του στρατοπέδου της 114 Πτέρυγας Μάχης και εισήλθαν εντός της αεροπορικής μονάδας.


Οι δύο (2) άγνωστοι έγιναν αντιληπτοί από περιπολία του στρατοπέδου, και σύμφωνα με μαρτυρίες ακούσθηκαν 5-6 ήχοι πυροβολισμών.


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ερευνήθηκε ο χώρος του στρατοπέδου όπου κινήθηκαν οι δράστες, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μάλλινα γάντια.


Το όχημα με το οποίο κινούνταν οι δράστες είχε κλαπεί την 28-05-2011 από την περιοχή της Ραφήνας Αττικής και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.


Πηγή:eviaportal.gr

Σχόλια