Ανοικτή πρόσκληση από τον ΑΚΟΛ

28-11-11
















Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ




Η υπομονή και η κατανόησή που δείξαμε προς όλους τους αρμόδιους, σε σχέση με τη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου, εξαντλήθηκε ( μετά από ένα και πλέον μήνα ), γι’ αυτό νοιώθουμε την ανάγκη, να δημοσιοποιήσουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους, τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα.


Πριν παραθέσουμε τα γεγονότα, οφείλουμε να σημειώσουμε, πως, κατ’ επανάληψη μας γνωστοποιήθηκε η θετική βούληση της δημοτικής αρχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου.


Αλλά, καλύτερα, ας δούμε τα γεγονότα με χρονολογική σειρά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στις 8 Ιουνίου 2011, με επιστολή μας είχαμε καταγγείλει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, που στόχευαν στην αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, με διάφορα «αστήριχτα» επιχειρήματα.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειάς μας και μετά από σχετική όχλησή μας, ήταν, στις 14 Ιουνίου 2011, να πραγματοποιηθεί, στο γραφείο του κ. Δημάρχου, σύσκεψη, με στόχο την εξεύρεση κατάλληλης λύσης, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα αρχίζοντας από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στη σύσκεψη αυτή, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Παπαγγελή Νικόλαο, μετείχαν και ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών και Αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Παπαλάμπρος Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων (Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.) κ. Καραμάνης Γεώργιος, καθώς και η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.




Κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, μας ζητήθηκε να συμβάλουμε επικουρικά και παράλληλα με τις ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, έτσι ώστε να βρούμε λύσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με δεδομένο ότι αυτό ήταν και το εμπόδιο της απρόσκοπτης λειτουργίας του.



Αν και, από την προηγούμενη συνάντησή μας, ήμασταν σε αναμονή, προκειμένου να καταθέσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, ως προς τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, μας δόθηκε για χρήση το κολυμβητήριο, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Να σημειώσουμε, πως, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, συμμετείχαν στις δραστηριότητες του τμήματος κολύμβησης του Ομίλου μας, σαράντα εννέα (49) αθλητές και αθλήτριες, καθώς και δέκα εννέα (19) ενήλικες. Στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλα τριάντα (30) νέα παιδιά, δηλαδή ένα σύνολο αρκετά μεγάλο, για τα δεδομένα της Πόλης μας.



Παρά τις καλές προϋποθέσεις, για την έναρξη της νέας περιόδου, στις 17 Οκτωβρίου 2011, χωρίς καμία προειδοποίηση, διακόπηκε και πάλι η λειτουργία του κολυμβητηρίου, λόγω έλλειψης πετρελαίου, όπως μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. κ. Καραμάνη Γεώργιο, μας διαβεβαίωσε, ότι, «η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, ήταν θέμα ολίγων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης». Στη συνέχεια και μετά τη διάθεση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, σε νέα επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ., μας βεβαίωνε, πως η καθυστέρηση προμήθειας πετρελαίου οφειλόταν στον προμηθευτή, με την αιτιολογία ότι δεν είχε εγκριθεί η σχετική πίστωση από την αρμόδια υπηρεσία. Όλα αυτά , όπως και η αναφορά στην απεργία των τελωνιακών , δυστυχώς αποδείχθηκαν «φθηνές δικαιολογίες», γιατί σε επικοινωνία που κάναμε με τον προμηθευτή, ενημερωθήκαμε, πως δεν προτίθεται να παραδώσει πετρέλαιο, αν δεν του εξοφληθούν προηγούμενες οφειλές, γεγονός που αναγκάστηκε να μας το επιβεβαιώσει εκ των υστέρων και ο κ. Καραμάνης Γεώργιος.



Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, πως την ίδια περίοδο, ο δημοτικός υπάλληλος του κολυμβητηρίου, διέδιδε πως αν δεν προηγηθεί η προμήθεια ενός ειδικού καλύμματος του νερού, δεν ενδείκνυται η προμήθεια πετρελαίου, γιατί «θα τελείωνε γρήγορα», με συνέπια την αύξηση του κόστους λειτουργίας.. Την καθυστέρηση της προμήθειας του ειδικού καλύμματος, ο κ. Καραμάνης, την αιτιολογούσε, γιατί όπως έλεγε, είχε μία μόνο προσφορά στη διάθεσή του, την οποία προσκόμισε ο προαναφερόμενος δημοτικός υπάλληλος, και για να είναι σύννομη η διαδικασία της προμήθειας έπρεπε να έχει στα χέρια του τουλάχιστον μία ακόμη προσφορά.



Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε, με την εξασφάλιση κι άλλης προσφοράς, για το ειδικό κάλυμμα, δίνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία σε εκπρόσωπο υποψήφιας εταιρείας, όταν επισκεφτήκαμε το κολυμβητήριο, αντιμετωπίσαμε την «εχθρική» συμπεριφορά του προαναφερόμενου δημοτικού υπαλλήλου, μ’ αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθειά μας και ως εκ τούτου να εγκαταλείψουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια .



Όπως αντιλαμβάνεστε, η διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. και γενικότερα της δημοτικής αρχής, γιατί παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις που έχουμε εισπράξει, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή περί της θετικής βούλησης του Δημάρχου, το κολυμβητήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει κλειστό.



Με πρωτοβουλία του κ. Καραμάνη και κατόπιν προσκλήσεώς του , πραγματοποιήθηκε συνάντησή του , αποκλειστικά, με την Πρόεδρο του Ομίλου μας.



Η συνάντηση αυτή έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011, με την παρουσία και του κ. Κουτσιώρη Βασιλείου, ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, με το σκεπτικό να ξεπεραστούν τα εμπόδια της αναστολής λειτουργίας του κολυμβητηρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση. Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν, να οριστεί ακόμα μια συνάντηση, για τις 7 Νοεμβρίου 2011.



Σ’ αυτή τη συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, για μία ακόμη φορά μας μετέφερε τη θετική βούληση του κ. Δημάρχου. Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί των τεχνικών στοιχείων που είχαμε συλλέξει, τα οποία και παραδώσαμε προς αξιολόγηση, από την υλοποίηση των οποίων, κατά την άποψή μας, θα προκύψει μείωση του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου, μέχρι και 50%, έναντι προηγούμενων περιόδων.( επισυνάπτουμε με έγγραφο τις προτάσεις που καταθέσαμε ).



Πέραν των τεχνικών προτάσεών μας, στη συνάντηση αυτή δεχθήκαμε ακόμη και τη διακοπή λειτουργίας του κολυμβητήριου, για ένα μήνα, δηλαδή δεκαπέντε ημέρες τα Χριστούγεννα και αντίστοιχα το Πάσχα, μειώνοντας έτσι κατά 10% ακόμη περισσότερο το κόστος.



Για την αξιολόγηση του οφέλους (κόστος επενδύσεων-μείωση κόστους καυσίμου-άρα χρόνος απόσβεσης), ζητήσαμε τα στοιχεία κόστους για το 2010. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας δόθηκε, το κόστος, για το 2010, έφτασε στο ποσό των 45.000 €, με τιμή προμήθειας πετρελαίου από 0,57~0,65 € ανά λίτρο. Από την εμπειρία μας , αμφισβητήσαμε το ύψος της δαπάνης αυτής και ζητήσαμε και τα στοιχεία, για το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2011, μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με τα οποία είχε καταναλωθεί πετρέλαιο αξίας 25.500 € με τιμή ανά λίτρο 0,80~0,92 €, δηλαδή με αυξημένη τιμή ανά λίτρο έναντι αυτής του 2010 ( από 18 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου πόσο πετρέλαιο θα μπορούσε να καταναλωθεί ; ). Από τα προαναφερόμενα στοιχεία προκύπτει, ότι, το ετήσιο κόστος του καυσίμου, δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2011, σε καμία περίπτωση δεν θα έφθανε κατά την άποψή μας, το ποσό των 45.000 €.



Τελειώνοντας τη συζήτηση που κάναμε με τον κ. Κουτσιώρη Βασίλειο, μας υποσχέθηκε πως θα μελετούσε τις προτάσεις μας και αφού ενημέρωνε και τον κ. Δήμαρχο θα μας γνωστοποιούσε, μέσα σε δύο ημέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2011, την τελική απόφασή τους.



Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, εισπράττοντας για μία ακόμη φορά την απαξιωτική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής προς τον ΄Ομιλό μας, εφόσον καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί και το κολυμβητήριο παραμένει ακόμη κλειστό.



Μετά απ’ όλα αυτά, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να εισπράττουμε επανειλημμένα τη διαβεβαίωση της θετικής βούλησης, όλων των αρμοδίων, ακόμη και του κ. Δημάρχου, αλλά το κολυμβητήριο να παραμένει κλειστό ; Επομένως κάποιοι δεν εκτελούν τις υποχρεώσεις τους ή οι όποιες «θετικές» μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ήταν το πρόσχημα, για τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου.



Θα παρακαλούσαμε όλους όσους εμπλέκονται με την υπόθεση του κολυμβητηρίου, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να σεβαστούν τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τα πολυάριθμα μέλη αυτού του ιστορικού Συλλόγου της Πόλης μας, την ιστορία του Ομίλου μας, καθώς και την ανάγκη πολλών συμπολιτών μας, έτσι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός τους σε βάρος όλων αυτών. ΄Εφθασε η ώρα που ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.



Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πηγή:thivanews.blogspot.com


Σχόλια