«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής»

28-11-11

















«Ανασυγκρότηση» στην παράταξη από την Άννα Διαμαντοπούλου


Συνολική πλατφόρμα ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και εξόδου της Ελλάδας από την κρίση κατέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας μπορεί να τηρεί στάση αναμονής στην διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, όμως με την κατάθεση αυτή, ουσιαστικά γνωστοποιεί το πολιτικό πλαίσιο βάση του οποίου θα κινηθεί.

Λέξη κλειδί στην τοποθέτηση της Διαμαντοπούλου η λέξη «ανασυγκρότηση» και όχι τυχαία .Εμφανώς τάσσεται υπέρ μιας άλλης ηγεσίας με άλλα χαρακτηριστικά και πολιτικές πέρα από την υπάρχουσα δομή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

Η Α. Διαμαντοπούλου σε άρθρο της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ μιλά για νέο αίμα, νέες λογικές και κατάλληλη ηγεσία να προωθήσει πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης.



Μάλιστα σημειώνει με έμφαση ότι «το ΠΑΣΟΚ όταν γίνουν εκλογές πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής».«Η πραγματικότητα του σήμερα-σημειώνει μεταξύ των άλλων η Διαμαντοπούλου- χαρακτηρίζεται από τεράστια προβλήματα κοινωνικής συνοχής, λειτουργίας της δημοκρατίας, μέχρι και εθνικής κυριαρχίας.


Νέο αίμα, νέες λογικές και νέα κουλτούρα σε συνδυασμό με εμπειρία και έργο, πρέπει να δώσουν την αναγκαία ανασυγκρότηση σε κόμματα και πολιτικό σύστημα.


Αυτό κατ' εξοχήν αφορά την ευρύτατη δημοκρατική παράταξη, που πλειοψηφικά έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ. Τις κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα αποστρέφονται την πολιτική και καλύπτουν διαχρονικά τον χώρο του δυναμικού Κέντρου και της υπεύθυνης Αριστεράς. Με νέες προσεγγίσεις, νέα δομή και κατάλληλη ηγεσία να προωθηθεί πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης με οργανωμένο διάλογο.



Όταν γίνουν οι εκλογές - και προσωπικά επιμένω ότι προηγείται η σταθεροποίηση της χώρας κάθε άλλης πρωτοβουλίας στο εσωτερικό ή στα κόμματα - το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής.



Η όποια βεβαίως προσέγγιση τελεί υπό την αίρεση των δραματικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι' αυτό και η χώρα πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια δράσης».

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια