«Θα δημιουργηθούν 150 χιλ. θέσεις εργασίας»

29-12-11



















Παπαδήμος: Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη


Τη διασφάλιση και δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 μέσα από ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης, ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά το τέλος της σύσκεψης αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του.


Το πρόγραμμα αυτό, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, καθώς «αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».


Ο κ. Παπαδήμος έκανε επίσης λόγο για ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους, τους ανέργους, τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και άλλες ευπαθείς ομάδες, αφού όπως είπε: «Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν πλήξει χιλιάδες οικογένειες που ιδίως τούτες τις μέρες δοκιμάζονται σκληρά. Είναι καθήκον όλων μας να τις στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».


Μιλώντας μάλιστα για το μέγεθος του συγκεκριμένου προβλήματος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας δίνει σήμερα δυο μάχες: «Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ. Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής».



Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σε ΜΚΟ θα δημιουργηθούν;