Τα ακουστικά προκαλούν ατυχήματα

24-01-12


















Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί οι συσκευές mp3 και τα smatrphones τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει ως mp3 player. Μαζί με την αύξηση των συσκευών όμως έχει τριπλασιαστεί και ο αριθμός των βαριά τραυματισμένων πεζών, οι οποίοι άκουγαν μουσική την ώρα του ατυχήματος.




Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ από τα 116 ατυχήματα πεζών ανθρώπων που φορούσαν ακουστικά, το επιβλητικό 70% αφορά θάνατο. Επιπλέον, το 70% ήταν άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών και περισσότερα από τα μισά περιστατικά αφορούν ατυχήματα με τρένα.



Αυτά τα περιστατικά έχουν χαρακτηριστεί ως «ακούσια τύφλωση» καθώς τα ερεθίσματα του εγκεφάλου στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά στη μουσική, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους εξωτερικούς παράγοντες του περιβάλλοντος να μην γίνονται αντιληπτοί από το άτομο. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την ανάλυση αναφορών διαφόρων περιστατικών από το Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Επιτήρησης των Τραυματισμών, την αμερικανική Επιτροπή Ασφαλείας των Καταναλωτών και το Google News.


Πηγή:proho.gr

Σχόλια