ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

24-01-12















ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου η κοπή της Βασιλόπιτας.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο – μέχρι λιποθυμίας κατά κυριολεξία, αφού λιποθύμισε ένα παιδάκι – Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα την Κυριακή 22 -1 – 2012, έγινε με μεγάλη επιτυχία παιδική γιορτή με χορηγό το παιδικό κανάλι nickelodeon. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δούνε κινηματογράφο, να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους ήρωες “Μπόμπ τον σφουγγαράκι” και την “Ντόρα” την μικρή εξερευνήτρια, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τους Nick Dancers και τους “Μανού – Μανού”. Οι π. Συμεών εξήγησε στα παιδιά την πραγματική εκδοχή του Αγίου Βασιλείου, ενώ ο π. Σπυρίδων φανέρωσε τα υλικά και το ρόλο που παίζουνε, για να φτιάξουμε μια καλή Βασιλόπιτα. Τη σκυτάλη πήρε η Παιδική Χορωδία του Κ.Ε.Δ. Τα παιδιά τραγούδησαν με επαγγελματική τεχνική, ευαισθησία και ευσυνειδησία τα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της κας Ρούλας Λεβαντή. Μοναδική “παραφωνία” η λιποθυμία μέλους της χορωδίας – ευτυχώς τίποτα σοβαρό - προφανώς λόγω της υπερβολικής ζέστης που επικρατούσε μέσα στην αίθουσα.


Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο, ενώ ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου τόνισε την ανάγκη για βοήθεια των συνανθρώπων μας, αναφερόμενος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στους δημότες του.

Ο λόγος του κ. Ιερώνυμου είχε σαν αποκλειστικό θέμα τα παιδιά και την διαπαιδαγώγησή τους, το ρόλο του δασκάλου και της οικογένειας, επικεντρώνοντας την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην έλλειψη παιδείας. “Αυτό που μπορεί να διορθώσει τον τόπο μας μελλοντικά, είναι η παιδεία. Είναι η καλλιέργεια των παιδιών μας, είναι τα σχολεία, είναι η αγωγή που δίδεται από το σπίτι, η βοήθεια της εκκλησίας. Κι' αν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, είναι διότι διαλύσαμε την παιδεία, ο μαθητής έγινε πελάτης του δασκάλου. Ο δάσκαλος βλέπει σαν εκμεταλλεύσιμο αντικείμενο το παιδί. Πολλοί δάσκαλοι που έμεναν στο χωριό, έγιναν ένα με την οικογένεια και το παιδί. Εμείς, σήμερα, δεν γνωρίζουμε τα παιδιά, αλλά και οι γονείς δεν γνωρίζουν τους δασκάλους. Έτσι, λοιπόν η παιδεία γενικότερα έχει εξαθλιωθεί. Το κράτος που είμαστε εμείς, η εκκλησία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουμε ένα στόχο. Να καλλιεργήσουμε τα παιδιά από αυτή την ηλικία που είναι αγγελούδια, να έλθουν σ΄αυτό το χώρο που δεν είναι ιδιωτικός, ότι γίνεται εδώ ανήκει στο χώρο. Όλοι πρέπει να εργαζόμαστε για το καλό της πατρίδας μας, μέσα από τα παιδιά μας που μεγαλώνουν. Οι δάσκαλοι, η Τ.Α., οι ιερείς του χωριού, ο π. Συμεών και π. Σπυρίδων που έρχονται κάθε μέρα εδώ, καλούμεθα να «εμβολιάσουμε» τα παιδιά μας. Να τους δώσουμε δυνατότητες να εξελιχθούν και να αποφύγουν τα δύσκολα”.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί η βιβλιοθήκη δίπλα στο Κ.Ε.Δ., η οποία θα είναι ηλεκτρονική. “Θα εγκαινιάσουμε την βιβλιοθήκη που θα είναι “ηλεκτρονική”. Θα υπάρχουν χιλιάδες βιβλία για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για τους γονείς. Εκεί, θα γίνονται και συναντήσεις που θα συζητώνται και θα λύνονται προβλήματα, όπως του γάμου, της οικογένειας, της εξέλιξης των παιδιών. Η “ηλεκτρονική” αυτή βιβλιοθήκη θα λειτουργεί ως εξής. Αν είναι κάποιος επιστήμονας εδώ και θέλει κάποιο βιβλίο από τη Θεσσαλονίκη, θα το έχει μέσω της τεχνολογίας που θα διαθέτει η βιβλιοθήκη”. Στο τέλος ευχήθηκε να είναι ο καινούργιος χρόνος δημιουργικός, ενώ τελειώνοντας σημείωσε ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε το σήμερα, το παρόν. Το ΚΕΔ δεν πρέπει να σταματήσει να έχει εκδηλώσεις “...και αργότερα αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Μητρόπολις, η Τ.Α., ή άλλοι καλοθελητές, σε παιδιά που διακρίνονται για το μυαλό τους και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να τα βοηθούν” είπε κλείνοντας.

Η συνέχεια με μουσική και χορό για μεγαλύτερα παιδιά από τους Nickelodeon, ενώ οι μεγάλοι έπιναν τον καφέ τους στο χώρο του Κυλικείου του Κ.Ε.Δ., όπου μεταξύ άλλων ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας κ. Γιάννης Γκίνης, οι Αντιδήμαρχοι Οινοφύτων και Τανάγρας κ.κ. Βασίλης Βλάχος και Χρήστος Μπλάνας αντίστοιχα, η Δημοτική Σύμβουλος κα Λιάνα Κακάλια, καθώς και ο π. Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της όμορφης εκδήλωσης και ιδιαίτερα στην υπεύθυνη του Κέντρου κα Σοφία

Πηγή:thivagr.blogspot.com/

Σχόλια