'Αστατος ο καιρός το τριήμερο, με βροχές την Κυριακή και τσουχτερό κρύο την Κ.Δευτέρα

23-02-12















Στην Στερεά ο καιρός θα είναι αίθριος μόνο το Σάββατο καθώς την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και την Καθαρά Δευτέρα χιονόνερο και τσουχτερό κρύο. Στην Λαμία για παράδειγμα την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες με την θερμοκρασία το μεσημέρι στους 17 βαθμούς κελσίου ενώ την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται βροχή η ακόμη και χιονόνερο το πρωί και βελτίωση από το μεσημέρι και μετά με την θερμοκρασία όμως να μην ξεπερνά κατά την διάρκεια της ημέρας μόλις τους 7 βαθμούς κελσίου!!!
Τα ίδια φαινόμενα αναμένονται την Κ.Δευτέρα και στην Λιβαδειά με χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο. Στο Καρπενήσι το τριήμερο θα είναι χειμωνιάτικο με καλύτερη μέρα το Σάββατο. Στην Θήβα το ίδιο μοτίβο με χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως την Δευτέρα και τέλος στην 'Αμφισσα ο καιρός θα είναι αίθριος το Σάββατο, συννεφιασμένος την Κυριακή και κρύος με πιθανότητα βροχής ή και χιονόνερου το πρωί της Καθαρά Δευτέρας.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ:
'Aνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως το Σάββατο ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρααίας κυρίως την Κ.Δευτέρα.
Την Παρασκευή, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Την Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βορεια.
Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.


Πηγή:lamiastar.gr

Σχόλια