Πριν από 191 χρόνια...

23-03-12












Γράφει ο Δευκαλίωνας


http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/


Θα αφήσουμε για λίγο την ύφεση, τις χρηματαγορές, τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα πάμε μία βόλτα στην ιστορία. Θα γυρίσουμε πίσω για να θυμηθούμε μνήμες από ένα παρελθόν ένδοξο, ένα παρελθόν που γράφτηκε από άνδρες γενναίους και πατριώτες, ένα παρελθόν που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδας, της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης. Σε πολύ λίγες ημέρες, στις 25 Μαρτίου, οι Έλληνες εορτάζουν την Εθνική τους Εορτή, την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Τότε, πριν από...

191 χρόνια, τις τύχες της Ευρώπης καθόριζε η περιβόητη Ιερά Συμμαχία (Σήμερα τις τύχες της Ευρώπης τις καθορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) της οποίας ιθύνων νους και στρατηγικός εγκέφαλος ήταν ο καγκελάριος της Αυστρίας Κλέμενς φον Μέττερνιχ (Σήμερα ιθύνων νους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέργκελ).

Σκοπός της Ιεράς Συμμαχίας, που ιδρύθηκε μετά την οριστική ήττα του Ναπολέοντα, ήταν η εμπέδωση της απολυταρχικής νομιμότητας σε όλη την Ευρώπη και η κατάπνιξη κάθε φιλελεύθερου και απελευθερωτικού κινήματος στην γηραιά Ήπειρο (Σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πήρε σάρκα και οστά στο Μάαστριχτ μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η δημοσιονομική σταθερότητα και η συντριβή κάθε άποψης που προωθεί και προασπίζει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των μη προνομιούχων).

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η πρώτη εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση της δύναμης και της εξουσίας της Ιεράς Συμμαχίας, ενώ η Ελληνική Ανεξαρτησία η πρώτη εν δυνάμει ήττα αυτής της ανίερης και αντιδραστικής Συμμαχίας (Η Ελληνική αντίδραση εναντίον των μνημονίων που σχεδιάζονται και εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πρώτη εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση του θέσφατου της Ευρωπαϊκής Δημοσιονομικής Πειθαρχίας. Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο αγώνας των Ελλήνων αντιμνημονιακών, παρ’ ότι σήμερα στερείται συμμάχων και πολιτικών πόρων, θα στεφθεί τελικά από επιτυχία αφού για εμάς με επιστημονικά και μόνο κριτήρια είναι βέβαια η ήττα του νεοφιλελευθερισμού).

Και λίγα λόγια για την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν δημιούργησε και δεν δίδαξε πολιτισμό. Ο περιβόητος Γαλλικός Διαφωτισμός δεν είναι παρά μία αντιγραφή του Ελληνικού Κλασικού Πολιτισμού του Περικλή, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Η παραπάνω δεν είναι μία Ελληνοκεντρική Εθνικιστική Άποψη που γράφτηκε για να χαϊδέψει την συνείδηση των Ελλήνων. Το αποδέχονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στα κείμενα τους, όταν προβάλουν εαυτόν ως αρχαιολάτρη και γνώστη και υποστηρικτή των απόψεων του Θαλή, του Ηράκλειτου, του Πυθαγόρα, του Δημόκριτου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Εξ’ άλλου γνωρίζετε εσείς καμία Γεωμετρία που να την θεμελίωσε κάποιος Ευρωπαίος του Διαφωτισμού; Ευκλείδειος Γεωμετρία διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του πλανήτη.

Και κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η Ευρώπη δίδαξε βαρβαρότητα. Όσο και να πονάει τους συμπολίτες μας Ευρωπαϊστές και Φεντεραλιστές, όπως ο εις των Αντιπροέδρων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, ο κ. Θ. Πάγκαλος, η Ευρώπη δίδαξε την πιο άθλια και άγρια μορφή εκμετάλλευσης των αδυνάτων την περιβόητη και στιγματισμένη ιστορικά και ανθρωπιστικά, αποικιοκρατία.

Επανερχόμαστε όμως στα της Εθνικής Επετείου… Οι Έλληνες εορτάζουν την Ανεξαρτησία και οι Ευρωπαίοι αντιδραστικοί θυμούνται την πρώτη ήττα τους!

Σχόλια