«Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο»

10-04-12

















Παπακωνσταντίνου: Το ΔΝΤ ήταν η μόνη μας επιλογή



Το πολιτικό κόστος για τον ίδιο μετά την απόφαση για προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο, δεν μπορώ να βγω να πιω ένα καφέ με τη γυναίκα μου, έχω τον κόσμο να με φωνάζει προδότη», είπε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος τονίζοντας πως και η προσφυγή στο μνημόνιο ήταν συλλογική απόφαση.


«Μπορεί κάποια πράγματα να χρεώνονται σε ένα- δύο άτομα αλλά ήταν αποφάσεις συλλογικές, αποφάσεις υπουργικών συμβουλίων που όλοι συμμετείχαν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σχετικά με την υποψηφιότητά του είπε πως έχει ζητήσει το «αυτονόητο», δηλαδή να κριθεί, που είναι το «σωστό και το ηθικό για τον καθένα μας», όπως είπε.

Ο υπουργός διέψευσε πως υπάρχει πάγος στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ ερωτηθείς εάν μετάνιωσε για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης απάντησε: « Ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να πάρει η χώρα το δάνειο και να μη χρεωκοπήσουμε, ήταν η αναγκαία συνθήκη για να στέκει η χώρα όρθια».

«Δεν θέλαμε το ΔΝΤ να μπει στην Ελλάδα, ζητούσαμε από τους Ευρωπαίους έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό και μας έλεγαν ‘πάρτε μέτρα’, παίρναμε αλλά δεν αρκούσε. Ήταν η μόνη μας επιλογή…», κατέληξε.



Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πειράζει που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ανενόχλητος κ.Υπουργέ. Και που κυκλοφορείς ελεύθερος πολύ σου είναι !