Αποχωρούν μαζικά χρήστες του Instagram

10-04-12

















Η αγορά του Instagram έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο των social media. Το Facebook άλλωστε δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο δυναμικές εξαγορές. Όπως ανακοινώθηκε το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 1 δισ. δολάρια και αφορά τόσο μετρητά και όσο μετοχές του Facebook, ενώ η συμφωνία αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.



Το Instagram έχει έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών, που σήμερα φθάνει τα 30 εκατομμύρια. Αν και ξεκίνησε ως μια εφαρμογή αποκλειστικά για χρήστες του iPhone και iPad, πριν λίγες ημέρες η υπηρεσία κυκλοφόρησε και την αντίστοιχη έκδοση για Android η οποία μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο download.


Το γεγονός φαίνεται όμως ότι εξόργισε τους κατόχους iPhone. Αφενός η μαζική είσοδος των χρηστών του Android έκανε την υπηρεσία πολύ πιο αργή. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα εξόργισε τα Apple Fanboys ήταν ότι έχασαν το αίσθημα της αποκλειστικότητας που χαρακτήριζε μέχρι τότε την εφαρμογή. Το αίσθημα δηλαδή ότι η κορυφαία εφαρμογή υπήρχε μόνο για τις δικές τους συσκευές.



Η κατάσταση αυτή όπως είναι σαφές επιδεινώνεται με την αγορά της υπηρεσίας από το Facebook. Όπως μαθαίνουμε οι χρήστες του Instagram αποχωρούν μαζικά από την υπηρεσία στρεφόμενοι σε άλλες αντίστοιχες.


Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι οι servers του Instaport (http://instaport.me) μιας υπηρεσίας που χρησιμοποιείται για την εύκολη αποθήκευση των φωτογραφιών του Instagram έχουν φτάσει το μέγιστο της δυναμικότητας τους και ήδη παρατηρούνται πολύ χαμηλές ταχύτητες. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι ότι πιθανόν να μην μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην τόσο αυξημένη κίνηση και να τεθούν εκτός λειτουργίας.



Άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες πάντως που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς προκειμένου να αποθηκεύσει εύκολα όλες τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Instagram είναι οι Copygram, Instagrid, InstaDesk, SocialFolders.


Ακόμη και αυτές όμως έχουν παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαγορά.


Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια