Νέα πρόκληση των Τούρκων: Έστειλαν μαχητικά "εις μνήμην" Ν.Σιαλμά που έπεσε σε αερομαχία το 1992! ΠΗΓΗ: Νέα πρόκληση των Τούρκων: Έστειλαν μαχητικά "εις μνήμην" Ν.Σιαλμά που έπεσε σε αερομαχία το 1992!

14-06-12














Ούτε τους νεκρούς που έχουν προκαλέσει δεν σέβονται οι "σύμμαχοι" Τούρκοι!

Ακόμα και χθες ημέρα μνήμης της απώλειας του Νίκου Σιαλμά (κατέπεσε με το μαχητικό του Mirage F.1CG στις 18 Ιουνίου 1992 στην περιοχή του...
Άγιου Ευστράτιου κατά την διάρκεια εικονικής αερομαχίες με τουρκικά F-16) και την ώρα που σηκωνόταν το CH-47D Chinοοk με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας πλην Α/ΓΕΕΘΑ που σοφά έμεινε πίσω για λόγους στοιχειώδους ασφάλειας, τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στην περιοχή του ατυχήματος! Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Μπήκαν βόρεια της Χίου στις 11.04 πέρασαν νοτιοανατολικά του Άγιου Ευστράτιου και σχημάτισαν ένα "τείχος" μεταξύ του νησιού όπου βρίσκεται το μνημείο του Ν.Σιαλμά στο ομώνυμο ακρωτήριο και του Chinook και περίμεναν στην περιοχή. Ενώ το Chinook είχε ξεκινήσει εστάλησαν ισάριθμα ελληνικά F-16 από την Λάρισα που ανέμεναν σε κατάσταση φυλακής.

Κατά την διάρκεια των ελιγμών τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Τελικά, τα ελληνικά μαχητικά κατεδίωξαν τα τουρκικά τα οποία δεν παρέμειναν στην περιοχή και αποχώρησαν βόρεια της Χίου ενώ το Chinook με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ήδη μπεί στο Αιγαίο.


Τα ελληνικά μαχητικά παρέμειναν "για τον φόβο των Ιουδαίων" στην περιοχή μέχρι που αποχώρησε μετά την τελετή το Chinook.

Το σκηνικό έρχεται τέσσερις ημέρες μόνο μετά την θρασύτατη και επικίνδυνη πτήση των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών μέσα στο δεσμευνένο Πεδίο Βολής Άνδρου και δείχνει ότι η Άγκυρα "πάει γυρεύοντας" εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα της Αθήνας...
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση



ΠΗΓΗ: http://www.totefteri.com

Σχόλια