Απίστευτο: 30.000 παιδιά το χρόνο αφήνουν το σχολείο λόγω κρίσης!

05-06-12















Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και αφορούν παιδιά που αφήνουν το σχολείο για να εργαστούν.

Συγκριμένα 30.000 παιδιά στη χώρα μας κάθε χρόνο εγκαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες για να εργαστούν και να προσφέρουν ένα έξτρα εισόδημα στο σπίτι τους. Η αύξηση της σχολικής διαρροής, η έξαρση της σχολικής εγκληματικότητας και η περισσότερο αυξανόμενη παιδική ανασφάλιστη εργασία συνθέτουν το τρίπτυχο της καταπάτησης των δικαιωμάτων του παιδιού στην χώρα μας σε περίοδο μνημονίου.

Και το ζήτημα είναι ότι γεννιούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι για τα παιδιά αυτά όπως εγκληματικότητα, ενδοοικογενειακή βία κ.α. τα οποία θα μπορούσαν να αποτραπούν με το σχολείο.
Δυστυχώς όμως το σχολείο που θα αποτελούσε ένα ασφαλές καταφύγιο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης περνά σε δεύτερη μοίρα. Το γεγονός αυτό ανησυχεί ιδιαιτέρως τους επιστήμονες καθώς κάθε χρόνο βλέπουν όλο και περισσότερα παιδιά να γυρίζουν την πλάτη στο σχολείο για να εργασθούν και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Πηγή:http://www.gegonota.net

Σχόλια