Νέο δάνειο 40 εκατ. ευρώ θα λάβει σήμερα το ΙΚΑ ΕΤΑΜ

27-06-12


















Η πτώση των εσόδων όλων των ταμείων αυξάνει τις ανάγκες για τη χρηματοδότησή τους.

Δάνειο 40 εκατ. ευρώ θα λάβει σήμερα το ΙΚΑ ΕΤΑΜ από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ. Το δάνειο θα αποπληρωθεί από το ΙΚΑ.-ΕΤΑΜ, εντόκως, η δε χρονική διάρκεια του θα είναι από 27/06/2012 έως 02/07/2012.

Το επιτόκιο, με το οποίο θα βαρύνεται το δάνειο, αντιστοιχεί με το ποσοστό απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων» που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου.

Σημειώνεται πως μόλις στις 18 Ιουνίου το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ έλαβε από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ με διάρκειά έως την 02/07/2012.

Tα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση με αποτέλεσμα η μηνιαία απόκλιση από τις προβλέψεις, να αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Η απόκλιση αυτή σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να αναζητήσει επιπλέον πόρους ύψους 1,4 έως το τέλος του 2012 για τη στήριξη των ταμείων .

Εξάλλου, μεθαύριο 29 Ιουνίου εκπνέει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ που επιθυμούν να ενταχθούν σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών.

Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση της ρύθμισης που προβλέπει έκπτωση κατά 40% των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, αλλά και εξόφληση των εισφορών έως και σε έξι δόσεις, περίπου 30.000 επιχειρήσεις έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.

Πηγή:e-volos.gr

Σχόλια