Η Ομοσπονδία ζητά το όριο των 75.000 ευρώ να ισχύσει χωρίς καμία διάκριση και για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τα φυσικά πρόσωπα!


14-06-12

















ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044
e-mail: oebethivas@yahoo.gr , www.oebethivas.blogspot.com
ΘΗΒΑ: 11/6/2012
Π Ρ Ο Σ:
* Πρωθυπουργό Ελλάδος : κ. Παναγιώτη Πικραμμένο
* Αρχηγούς κομμάτων
* Υπουργό Οικονομικών: κ. Γεώργιο Ζανιά

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Θέμα: Ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμε κε Πρόεδρε,
Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται η έκδοση απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θα γίνονται εφ’ εξής κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και θα επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις προς τους φορολογούμενους για χρέη προς το Δημόσιο, ακόμη και για μικροποσά.
Κατά την άποψή μας, εάν αυτό πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, γιατί οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα (μέλη των οικογενειών κλπ των μικρομεσαίων επιχειρηματιών), διέρχονται μια περίοδο δραματικής οικονομικής κρίσης, προηγούμενη της οποίας δεν υπάρχει.
Η μια μετά την άλλη επιχείρηση κατεβάζει ρολά και, όπως διαφαίνεται, εάν η Πολιτεία δεν ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τότε σε λίγο καιρό οι επιχειρήσεις αυτές θα αποτελούν δυστυχώς παρελθόν, με όλες τις επιπτώσεις για την εθνική μας οικονομία, για τους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους.

Υπάρχει, όμως, σήμερα και μια κατάφορη εις βάρος τους αδικία από πλευράς φορολογικής μεταχείρισης καθ’ όσον αφορά την ρύθμιση των οφειλομένων χρεών προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, στις προβλέψεις της εγκυκλίου ΠΟΛ/24.2.2012, που δίνει την δυνατότητα ρύθμισης οφειλών της παρ.8 άρθρου 3 του Ν.4038/2012 προς το Δημόσιο, στις ατομικές επιχειρήσεις που οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ δεν τους παρέχεται καμία δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση με το παράλογο επιχείρημα ότι θεωρούνται φυσικά πρόσωπα.
Αυτή, όμως, η εκτίμηση των φορολογικών αρχών θεωρούμε ότι είναι άδικη και αυθαίρετη και η εφαρμογή της επόμενο είναι να έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη σύγχυση και αγανάκτηση στην αγορά.
Κατόπιν αυτού, η Ομοσπονδία μας ζητά το όριο των 75.000 ευρώ να ισχύσει χωρίς καμία διάκριση και για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τα φυσικά πρόσωπα, για να αποκατασταθεί η αδικία και η άνιση μεταχείριση για τις επιχειρήσεις αυτές και για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε να διευκολυνθούν στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και μάλιστα σε 60 και παραπάνω μηνιαίες δόσεις.
Διότι όταν η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο είναι ανυπέρβλητη και έχει ως αποτέλεσμα να αποστερεί το δημόσιο από φορολογικά έσοδα, θέμα που είναι σοβαρό και κυριαρχεί μάλιστα το διάστημα αυτό.
Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον σας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για τα φυσικά πρόσωπα, πιστεύουμε ότι το αίτημά μας, που είναι δίκαιο και λογικό, θα γίνει αποδεκτό και θα συμβάλλετε και εσείς στην αποκατάσταση, όπως προείπαμε, της κατάφορης αδικίας που ισχύει σε βάρος των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων με τον παραπάνω νόμο.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Πηγή:http://www.orchomenos-press.blogspot.gr


Σχόλια