«Η Ελλάδα κινδυνεύει από φασιστικά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την κρίση»

07-06-12















Ν. Μπακογιάννη: Οι δηλώσεις καταδίκης δεν αρκούν

Τον αποτροπιασμό της για την βίαιη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη εξέφρασε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για φασιστικά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την κρίση και την οργή του λαού και τονιζει την ευθύνη όλων για την απομόνωση τέτοιων στοιχείων.

«Δραματική επιδείνωση της κρίσης δημοκρατίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εμφανίζεται από τη στιγμή που ο πολιτικός διάλογος και τα επιχειρήματα υποκαθίστανται από τη βία.

Η χειροδικία του υποψήφιου νεοναζί βουλευτή κατά δύο υποψηφίων βουλευτών -η οποία, πέραν των άλλων, λόγω του φύλου τους, προδίδει και αποκρουστική ανανδρία- δείχνει ότι η Ελλάδα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία κινδυνεύει σήμερα και από φασιστικά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την κρίση, την οργή και το θυμό των πολιτών. Οι δηλώσεις καταδίκης και αποτροπιασμού είναι αυτονόητες αντιδράσεις αλλά δεν αρκούν.

Είναι ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε κάθε φασιστικό, αλλά και γενικότερα κάθε αντιδημοκρατικό στοιχείο, το οποίο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους Έλληνες, απειλεί την κοινωνία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη στην ανακοίνωσή της.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια