Καθάρισαν την παραλία τους στην Αλυκή

12-06-12

















Την παραλία της Αλυκής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης Δήμου Θηβαίων καθάρισαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 πολίτες κάθε ηλικίας.

Τη δράση διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής Δ.Ε. Θίσβης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αλυκής και την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της Δ. Ε. Θίσβης.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης όλοι οι μαθητές από την περιοχή της Ξηρονομής και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Θίσβης κ. Γ. Σκαλής.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά τους όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στη δράση αυτή, τα Σωληνουργία Κορίνθου, τις εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ξηρονομής κα. Ανδρονίκη Μαστρανέστη και κα. Σοφία Καρανάνα, τον οδηγό του Δήμου κ. Ευάγγελο Θοδωρή, τον Δ.Ο.Θ. και το Δήμο Θηβαίων για τη διάθεση του λεωφορείου που μετέφερε τους συμμετέχοντες.

Στόχος της σημερινής μας δράσης είναι η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Σήμερα καθαρίσαμε μια από τις πανέμορφες παραλίες του Δήμου μας στέλνοντας αφενός το μήνυμα για καθαρές ακρογιαλιές, αφετέρου παραδίδοντας μαθήματα σωστής συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους στα παιδιά μας. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και αυτό πρέπει να μας γίνει βίωμα. Οφείλουμε να προστατεύουμε τον τόπο στον οποίο ζούμε, έτσι δείχνουμε την αγάπη μας γι' αυτό. Στο πνεύμα αυτό θα συνεχίσουμε παρόμοιες δράσεις που ενισχύουν τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος ».

Πηγή:http://lamiastar.gr

Σχόλια