Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές

15-06-12
















Ρίγη στις Βρυξέλλες από πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Με κομμένη την ανάσα περιμένει η Ευρώπη αλλά και οι διεθνείς αγορές το αποτέλεσμα της ελληνικής εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Με λεονταρισμούς, ευθείες απειλές για έξοδο από το ευρώ αλλά και ξαφνικούς συμβουλευτικούς τόνους της τελευταίας στιγμής η ΕΕ προσπαθεί να τώρα να πείσει την Ελλάδα ότι έχει μια α ευκαιρία για χαλάρωση του μνημονίου αρκεί οι πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν στην τήρηση των δεσμεύσεων.

Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουν με δέος την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική πολιτική σκηνή και με πανικό το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα.

Ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά κι αυτό προκαλεί ρίγη στις Βρυξέλλες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την γερμανική έκδοση των Financial Times, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, Όλι Ρεν θα παραμείνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες και δεν θα μεταβεί στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Μεξικό.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα ο κ. Ρεν είπε ότι δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους του να βρίσκεται επί 14 ώρες εν πτήση μακριά από την Ευρώπη σε τόσο δύσκολες στιγμές.

Παράλληλα το βράδυ της Κυριακής έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με τους υπουργούς εξωτερικών της ευρωζώνης να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην λογική πάντως του μαστίγιου και του καρότου οι Βρυξέλλες διαμηνύουν στην Αθήνα ότι η τρόικα θα επιστρέψει μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση για να διερευνήσει την βάση μιας πιθανής επαναδιαπραγμάτευσης.

Μήνυμα που στοχεύει στις εξελίξεις της Δευτέρας όταν οι πολιτικές δυνάμεις θα κλιθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και μάλιστα -σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα -κυβέρνηση με βάθος τριετίας.

Πηγή:www.newsbeast.gr


Σχόλια