"Κλειδώνει" η συμφωνία για τρικομματική κυβέρνηση

19-06-12














Θέμα λίγων ωρών είναι πλέον ο σχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 19:00, συνάντηση εκπροσώπων... των τριών κομμάτων για τον καθορισμό του κοινού προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης. Στη συνάντηση συμμετέχουν από τη ΝΔ ο Γιώργος Μουρούτης ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και Στέλιος Αγγελούδης, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Aνδρέας Παπαδόπουλος.

Εάν καταλήξουν, όπως όλα μαρτυρούν, σε συμφωνία θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των τριών αρχηγών, για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

Αναφορικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από την θέση ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αναλαμβάνει την πρωθυπουργία. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι το όνομα του πρωθυπουργού δεν πρόκειται να χαλάσει τη συμφωνία, εάν υπάρξει προγραμματική σύγκλιση.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και απόψε στις 20.00 να υπάρξει συνάντηση των τριών αρχηγών στα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να μπει και επίσημα η βούλα. Όσο για την σύνθεση της κυβέρνησης αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Πηγή:http://www.kentrinews.gr

Σχόλια