Να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις στη Παλιομηλιά ζητά το Ε.Κ. Λιβαδειάς

12-06-12





















Τις κατασκηνώσεις του δήμου Λεβαδέων στην Παλιομηλία ζητά για να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού και αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει».

Αρχικά το Ε.Κ. μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ζήτησε από τις 5 Ιουνίου με σχετικό έγγραφο με αριθ. Πρωτ. 244 από τον δήμο την παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων «για να λειτουργήσουν χωρίς τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει από το ισχύον νομικό πλαίσιο» ώστε να διευκολυνθούν και να χαρούν, «οι βαλλόμενες από την κρίση και οικονομικά εξαθλιωμένες οικογένειες».

Το Ε.Κ. προέβη στο συγκεκριμένο αίτημα όταν έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή ότι είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις αφού, δεν υπάρχει άδεια, δεν υπάρχει προσωπικό και δεν έχουν γίνει οι επισκευές στις ζημιές που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις.

Η καταληκτική ημερομηνία απάντησης ήταν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει από την πλευρά του δήμου κάποια απάντηση.

«Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα» σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Κ. Γιάννης Σταθάς ενώ ο γραμματέας Γιώργος Καρβούνης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Επειδή δεν είχαμε καμία απάντηση επί του θέματος και λόγω του ελαχίστου χρόνου που απομένει ώστε να επισκευασθούν οι εγκαταλελειμμένες εδώ και 3 χρόνια κατασκηνώσεις, δεν μπορούμε να περιμένουμε».

Το Ε.Κ. με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Τρίτη καλεί για ακόμα μια φορά το δήμο Λεβαδέων «έστω και τώρα την ύστατη στιγμή, να απαντήσει άμεσα στο αίτημα» που αφορά στην παραχώρηση και λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι σε συνεργασίας με φορείς της πόλης και της περιοχής «το Ε.Κ. είναι σε ετοιμότητα για να λειτουργήσουν άμεσα οι κατασκηνώσεις».

Πηγή:http://www.tabloid.gr

Σχόλια