Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία σε Ολυμπιακούς

26-06-12













Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο, το ενδεχόμενο για συμμετοχή των γυναικών στη διοργάνωση εξοργίζει πολλούς συντηρητικούς Σαουδάραβες…

Η δημόσια συμμετοχή γυναικών στον αθλητισμό δεν αποτελεί παράδοση στη χώρα. Οι αγώνες είναι σε μερικές εβδομάδες, αλλά η μοναδική γυναίκα που μπορεί να διαγωνιστεί μέχρι στιγμής, είναι η ιππέας Dalma Rushdi Malhas.

Η εικοσάχρονη καλλονή είναι η πρώτη γυναίκα που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακή διοργάνωση, με τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα νέων το 2012 στη Σιγκαπούρη.

Μάλιστα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και εξέφρασε δημόσια την ελπίδα της να επέλθει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων σε όλα τα αθλήματα.

Πλέον, φαίνεται ότι η ευχή της μπορεί να αρχίσει να πραγματοποιείται, καθώς οι Σαουδάραβες ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως να βρεθούν κι άλλες υποψήφιες για τους ολυμπιακούς του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC.

Αν όντως σχηματιστεί γυναικεία αποστολή, θα δοθεί και τέλος στη φημολογία που έλεγε ότι ολόκληρη η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας αντιμετωπίζει αποκλεισμό από τους αγώνες, λόγω φυλετικών διακρίσεων.

Πηγή:dejavu.gr

Σχόλια