Αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο Ε. Μεϊμαράκης

29-06-12














«Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν»

Τη δέσμευση ότι θα υπηρετήσει αρχές και θεσμούς, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας και θα ασκήσει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος όλης της Βουλής, εξέφρασε, από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «ως μεγάλη ευκαιρία για συναινετική αλλαγή» του, «χωρίς προσχήματα και συνθήματα», αλλά με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου και την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου.

«Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε», επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε, προσωπικά, τόσο τον Αντώνη Σαμαρά που τον επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής όσο και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που στήριξαν την πρόταση, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του και σε όσους βουλευτές δεν τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Έμφαση έδωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα αλλά και στην πολιτική κρίση και δήλωσε διατεθειμένος να συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, «στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».

«Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Γι' αυτό, το φορτίο ευθύνης του Κοινοβουλίου είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να είναι «βήμα διαλόγου», σύνθεσης και ενότητας και όχι δημιουργίας διαχωριστικών γραμμών.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οφείλουμε να στηρίξουμε το κοινοβούλιο, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, προσθέτοντας ένα λιθαράκι, υπηρετώντας τους πολίτες και το εθνικό συμφέρον» κατέληξε ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια