Σφίγγει τα λουριά της κυβέρνησης ο Α. Σαμαράς

27-06-12

















Το Μαξίμου τσεκάρει εκ νέου τους υπουργούς
Αυστηρές εντολές και μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί άλλες «κατά λάθος» ενέργειες, τοποθετήσεις ή παραβλέψεις έστειλε ο Α. Σαμαράς στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού μετά και την επεισοδιακή παραίτηση Βερνίκου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή στελεχώνονται μια σειρά θέσεων στην κυβερνητική και κρατική μηχανή (γενικοί γραμματείς κλπ ) ο πρωθυπουργός ζήτησε τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να έχουν διπλοτσεκαριστεί «όχι μόνο ως προς τις δυνατότητες και τις αντοχές τους αλλά και για τον πρότερο ηθικό κι όχι απλώς νόμιμο βίο τους». Το όλο θέμα πάντως συζητήθηκε και στην χθεσινή σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να κάνει λόγο για έλλειψη συντονισμού κυβερνητικών και κρατικών οργάνων. Αφορμή όχι μόνο η περίπτωση του ασυμβίβαστου του κ. Βερνίκου αλλά και η αρχική απόφαση να τεθεί ο Δ. Αβραμόπουλος επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις Βρυξέλες, κάτι που τα θεσμικά όργανα και στο ΥΠΕΞ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν είναι συμβατό με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Παραμένει άγνωστο αν στην χθεσινή σύσκεψη τέθηκε και το θέμα των «αντιπολιτευτικών» διαρροών χθες από την Ιπποκράτους. Γεγονός πάντως είναι ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν απάντησαν μη θέλοντας να δώσουν συνέχεια σε μια τέτοια πρακτική.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος δηλώνει άγνοια και το περιβάλλον του αποδίδει τις διαρροές σε «αντιπολιτευόμενους της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κι όχι αντιπολιτευόμενους την κυβέρνηση» δείχνοντας έτσι προς την μεριά των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια