Συνάντηση για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου

29-06-12


















Με το συλλόγο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Λεύκτρων Μελισσοχωρίου συναρτήθηκε σήμερα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Βοιωτίας και συζητήσανε τα προβλήματα που προκύπτουν από την ιδιόμορφη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας σε δύο κτήρια που απέχουν 7 περίπου χιλιόμετρα μεταξύ τους , τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Παναγιώτης Ζερικιώτης αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων.

Οι γονείς έθεσαν υπόψη του Διευθυντή Π.Ε. την Τεχνική έκθεση Αυτοψίας που έγινε την Παρασκευή 18-03-2011 από κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων στο κτήριο της σχολικής μονάδας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσοχωρίου. Στην έκθεση αυτή οι μηχανικοί εισηγούνται «λόγω της εξέλιξης του φαινομένου και της μορφής των ζημιών, πρέπει να σφραγιστούν οι εσωτερικοί χώροι του σχολείου που γειτνιάζουν με τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου στην βόρεια και ανατολική πλευρά, να απαγορευτεί η προσέγγιση των μαθητών πλησίον της ανατολικής και βόρειας πλευράς του κτιρίου εξωτερικά και να απαγορευτεί η κυκλοφορία στην εξωτερική σκάλα του σχολείου στην ανατολική πλευρά αυτού…». Επίσης, συζητήθηκε το περιεχόμενο της Αυτοψίας στο 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων από κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων που επισημαίνει ότι «συγκριτικά υπερέχει το Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων ( παλαιό και νέο κτήριο) σε σχέση με το Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου».
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Π.Ε. ενημερώθηκαν οι γονείς για την κοινή υπουργική απόφαση 100404/Δ4/12-08-2010 σχετικά με τις καταργήσεις, τους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων, έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 1333/τβ/30-08-2010 και αναφέρει ότι το «Τριθέσιο Δ.Σ. Λεύκτρων και το Διθέσιο Διθέσιο Δ.Σ Μελισσόχωρίου σε ένα νέο Δημοτικό Σχολείο με την ονομασία , Πενταθέσιο Δ.Σ. Λεύκτρων». Επίσης , τους κοινοποιήθηκε το περιεχόμενο της εισήγησης της σχολικής συμβούλου Ζουγανέλη Άννας που προτείνει «κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 το Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων να λειτουργήσει ως μια ενιαία σχολική μονάδα στεγαζόμενη σε αν κτίριο».

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα κτήρια των σχολικών μονάδων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου με βάση σχετική επιστολή των γονέων και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή:thiva.gr

Σχόλια