Οι δύο γυναίκες που κατέλαβαν υπουργικό θώκο

22-06-12
















Όλγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Σκοπούλη ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο

Μόνο δύο γυναίκες θα συμμετέχουν στη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού, και την Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία τοποθετήθηκε υφυπουργός Υγείας.

Η νέα υπουργός Τουρισμού ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών, αφού εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στις εκλογές του 2007.

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Βουλής, Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, θέση που της έδωσε ώθηση για να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει, είναι δικηγόρος Αθηνών, με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις.

Το 1997 αποκτά το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Το 1998 αποφοιτά από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων.

Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονέμεται το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις.

Από το 1998, έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006. Σήμερα είναι εταίρος σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα.

Η νέα υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη η οποία προτάθηκε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση από τη ΔΗΜΑΡ, απέναντι στην κυβερνητική εμπειρία που προτάσσουν ο κ.Λυκουρέντζος και ο κ. Σαλμάς, προτάσσει το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο επί τριάντα και πλέον χρόνια.

Καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η κυρία Σκοπούλη αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1985 απέκησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκοπείου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

Επίσης, η κυρία Σκοπούλη είναι διευθύντρια της Γ' Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, όπως επίσης και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια