ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Συμβούλιο ένταξης μεταναστών

12-06-12












ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Λιβαδειά, 11-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ο Δήμος Λεβαδέων ανταποκρινόμενος στην υποχρέωσή του, όπως αυτή απορρέει από το άρθρο 78 του νόμου Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών, αλλά και συναισθανόμενος την αναγκαιότητα ύπαρξης των Συμβουλίων αυτών για τη διασφάλιση της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, θα προχωρήσει στη σύσταση και λειτουργία του ανωτέρω Συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα σε επίπεδο Δήμου και συγκροτούνται προκειμένου να παράσχουν ένα θεσμοποιημένο βήμα συμβουλευτικής τόσο για τους εκλεγμένους εκπροσώπους όσο και για τους μετανάστες. Στόχος των ΣΕΜ είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές, την υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν.
Προκειμένου να συσταθεί ένα ΣΕΜ προαπαιτείται η καταγραφή και χαρτογράφηση των φορέων μεταναστών και ευρύτερα των μεταναστευτικών ομάδων που κατοικούν στο Δήμο Λεβαδέων, έτσι ώστε τα στοιχεία αυτά να αποτελέσουν τη βάση που θα προσφέρει την απαραίτητη αντιπροσωπευτικότητα του νεοσύστατου οργάνου. Υπογραμμίζεται ότι τα ΣΕΜ αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο.
Για την επιτυχή σύσταση και λειτουργία του ΣΕΜ Δήμου Λεβαδέων παρακαλούνται οι εκπρόσωποι μεταναστών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο υπό σύσταση ΣΕΜ του Δήμου Λεβαδέων, όπως απευθύνονται στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Παπαδόπουλο (Σοφοκλέους 15 – 4ος όροφος και στο τηλέφωνο 22613-50851).


Πηγή:thivanews.blogspot.com


   

Σχόλια