Εκδήλωση του Δήμου Δομοκού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

07-06-12

















Στο Δομοκό και στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Λυκείου-Γυμνασίου Δομοκού, στις 5/5/2012 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα
«Περιβάλλον-Εκπαίδευση-Τοπική Κοινωνία» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.
Η συμμετοχή των μαθητών και των δασκάλων τους ήταν πολύ μεγάλη και τα παιδιά για ακόμη μία φορά έδωσαν ηχηρά τα μηνύματά τους με κάθε τρόπο.

Η εκδήλωση άρχισε με την υποδοχή μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και των Παιδικών Σταθμών για αυτοσχέδια δημιουργική σύνθεση πανό με το μήνυμα «Το Περιβάλλον προϋποθέτει την προσωπική συμβολή όλων μας».
Ακολούθησαν Χαιρετισμοί και Ομιλίες Αιρετών: από το Δήμαρχο Δομοκού κ. Σύρο Στυλιανό, από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Τολιοπούλου Βάγια και από το εκπρόσωπο της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τσόγκα Δημήτριο.

Στη συνέχεια έγιναν παρουσιάσεις εργασιών σχολείων (power point) από τις οποίες βραβεύτηκαν οι εργασίες: Γυμνασίου Ομβριακής με θέμα «Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας», οι εργασίες των Παιδιών του Νηπιαγωγείου Δομοκού με θέμα «Η Γη το Σπίτι μας», και οι εργασίες των παιδιών του Παιδικού Σταθμού Νέου Μοναστηρίου με θέμα την «Ανακύκλωση»
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συμβολική δεντροφύτευση (κάθε σχολείο ένα δέντρο στον περιβάλλοντα χώρο της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Λυκείου-Γυμνασίου Δομοκού).

Ομιλία Δημάρχου Δομοκού κ. Σύρου Στυλιανού:


Γνωρίζοντας ότι στα σχολεία του Δήμου μας, γίνονται πολλά και πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα που αφορούν στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση, με σκοπό να αναδείξουμε τις δράσεις τους.

Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, για το τέλος κάθε σχολικού έτους, δίνοντας κίνητρα στα σχολεία, να επιδιώξουν τη στροφή τους προς την Αειφόρο Ανάπτυξη δημιουργώντας ένα σχολείο σύγχρονο που θέτει την αειφορία στο κέντρο της καθημερινής του λειτουργίας, με πρωτοβουλίες και δράσεις που βοηθούν στη μείωση του οικολογικού του αποτυπώματος στο Περιβάλλον.

Γι το λόγο αυτό η Δημοτική αρχή προτίθεται να θεσμοθετήσει το Βραβείο του Αειφόρου Σχολείου και να εξασφαλίσει τη συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος Πολιτισμού, κάτι για το οποίο θα ενημερωθείτε περισσότερο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος σε όλους εσάς και ιδιαίτερα στα παιδιά θα ήθελα να τονίσω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας πιο όμορφο και πιο φιλικό, αρκεί να δείξουμε λίγη φροντίδα σε μερικά απλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, προσπαθώντας να μην αφαιρούμε τίποτα από τη φύση αν δεν μας είναι απαραίτητο και αυτό γιατί το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά και οφείλουμε να το σεβόμαστε.

Πηγή:http://pournari.blogspot.gr

Σχόλια