Δεν αλλάζει το μνημόνιο, μόνο μερικές τροποποιήσεις

14-06-12















Τελεσίγραφο από Βερολίνο και Βρυξέλλες

Αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα πως δεν μπορούν να επιτευχθούν παρά μόνο ορισμένες, μικρές αλλαγές στους όρους του μνημονίου στέλνουν Βερολίνο και Βρυξέλλες, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Όπως διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει μεγάλης κλίμακας υπαναχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών της, παρά μόνο περιορισμένες τροποποιήσεις.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να συζητήσει ένα μικρό εύρος αλλαγών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες να μην τρέφουν αυταπάτες, λίγα 24ωρα πριν προσέλθουν στις κάλπες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν και να διαπραγματευθούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει, το πως θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν - ή να δεχθούν καθυστερήσεις - των δημοσιονομικών αυτών στόχων.

Παράλληλα, Βερολίνο και Βρυξέλλες στέλνουν αυστηρό μήνυμα στις ελληνικές αρχές πως δεν θα χρηματοδοτήσουν με επιπλέον κεφάλαια δημοσιονομικές «τρύπες» και αποκκλίσεις στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/


Σχόλια