Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων για τα Κοινωνικά Προγράμματα

26-06-12














Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στην τακτική του συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2012 συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης Κοινωνικών Δράσεων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το θέμα από το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ κ. Ηλία Πέτραινα. Παρευρέθησαν δε εργαζόμενοι και ωφελούμενοι των Κοινωνικών Προγραμμάτων που υλοποιούνται από τη ΔΗ.ΚΕ.Θ. και συγκεκριμένα του «Ιατροκοινωνικού Κέντρου Φροντίδας για τσιγγάνους» και του «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους.
Μετά το πέρας της διαλογικής συζήτησης του Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Α) Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του στη διακοπή της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Προγραμμάτων και Δράσεων που υλοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων από Ευρωπαϊκούς Πόρους, με την επίκληση του, δήθεν, υψηλού ποσοστού του ΑΕΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τα Κοινωνικά Προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων και αφορούν στη «Λειτουργία Ιατροκοινωνικού Κέντρου Φροντίδας για τσιγγάνους», το «Βοήθεια στο Σπίτι» τη Φιλοξενία Παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς και τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, απευθύνονται σε άτομα που κάθε άλλο παρά διαβιούν κάτω από ανεκτές κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες. Εξάλλου η διακοπή της επιδότησης φιλοξενίας των παιδιών σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα αποτελέσει ένα ακόμη δυσβάστακτο πρόβλημα στις ήδη χειμαζόμενες οικογένειες εργαζομένων και ανέργων. Περαιτέρω η παύση της λειτουργίας των Κοινωνικών Προγραμμάτων θα προσθέσει και άλλους ανέργους σε μια Περιφέρεια όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 25%.
Β)Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα Κυβερνητικούς και Συλλογικούς Αυτοδιοικητικούς Φορείς, συναισθανόμενοι τις ευθύνες τους, να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να συνεδριάσουν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού.
Γ)Ο Δήμαρχος Θηβαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και των ωφελούμενων των Κοινωνικών Προγραμμάτων και Δράσεων του Δήμου μας και σε συνεργασία μαζί τους θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και κινητοποιήσεις, για να αποτραπεί η παύση της λειτουργίας των προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
Γ.ΣΚΑΛΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
Γ.ΦΙΛΟΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Ν.ΣΒΙΓΓΟΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΕΥΑΓΓ.ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Κ.ΚΕΦΑΛΑΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
Π.ΝΙΚΑΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ


Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια