Μαθητεία για απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

07-06-12

















Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας γνωρίζει στις Επιχειρήσεις – Μέλη του, ότι το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρέχεται η δυνατότητα εξάωρης μαθητείας ημερησίως με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, από τη μια οι απόφοιτοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία αμέσως μετά την αποφοίτησή τους να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις που θα προσφέρουν τις θέσεις μαθητείας θα έχουν τη δική τους ευκαιρία να εκπαιδεύσουν με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.
Το Πρόγραμμα αφορά απόφοιτους των τελευταίων 2-3 ετών από ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ αλλά ήδη υπάρχει σχεδιασμός για διεύρυνση του προγράμματος και σε άλλες κατηγορίες αποφοίτων.
Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα και διαθέτουν ανάλογες θέσεις μαθητείας μπορούν να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2012.
Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, Επιχειρήσεις από όλους τους παραγωγικούς κλάδους δηλώνουν ηλεκτρονικά Θέσεις Μαθητείας και οι ενδιαφερόμενοι Απόφοιτοι επιλέγουν ηλεκτρονικά θέσεις Μαθητείας. Οι θέσεις Μαθητείας είναι διάρκειας έξι (6) μηνών.
Οι δηλώσεις θέσεων Μαθητείας από τις Επιχειρήσεις γίνονται με έναν εύκολο και πρακτικό τρόπο και με άμεσο έλεγχο εγκυρότητας στοιχείων μέσω διασύνδεσης με δημόσια Πληροφοριακά Συστήματα (ΓΓΠΣ Υπουργείου Οικονομικών, ΙΚΑ).
Αντίστοιχα, από τις θέσεις Μαθητείας που δηλώνονται οι ενδιαφερόμενοι Απόφοιτοι καλούνται να επιλέξουν ηλεκτρονικά έως τέσσερις (4) Θέσεις Μαθητείας και στη συνέχεια μόλις τους προσφερθεί μία Θέση Μαθητείας να προδεσμεύσουν τη θέση αυτή ηλεκτρονικά. Με την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών, κατοχυρώνεται η θέση Μαθητείας και μπορούν να παρουσιασθούν στην Επιχείρηση που προσφέρει τη θέση για να ξεκινήσουν τη Μαθητεία τους, για έξι (6) ώρες κάθε μέρα. Για κάθε μήνα Μαθητείας θα καταβάλλεται υποτροφία.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Αγνιάδης Παναγιώτης

Πηγή:http://www.viotiashop.gr

Σχόλια