Πράσινο τσάι και τα οφέλη του

25-06-12
















Το τσάι χρόνο με το χρόνο γίνεται μια συνήθεια όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έπεται του νερού και του καφέ σε δημοτικότητα, κερδίζοντας όμως συνεχώς έδαφος, αφού πολλοί χρόνιοι λάτρεις του καφέ στρέφονται προς το τσάι, το μαγικό αυτό ρόφημα με τις άπειρες θετικές για τον οργανισμό ιδιότητες.
Ειδικά το πράσινο τσάι, πρόκειται για ένα «δώρο» προς τον οργανισμό μας, σε σύγκριση με το μαύρο τσάι, που χάνει πολλές από τις ιδιότητές του κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Σε οποιαδήποτε όμως μορφή του το τσάι αποτελεί ένα μεσο θωράκισης του οργανισμού από πολλά πράγματα.
Πράσινο Τσάι – Ιδιότητες
-Το πράσινο τσάι περιέχει το Epigallocatechin gallate (EGCG όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται) που είναι μια κατεχίνη, ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό, με 100 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ από τη βιταμίνη C και 25% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς την ικανότητά του για την προστασία των κυττάρων του οργανισμού από επιζήμιες επιδράσεις.
-Το EGCG έχει την ικανότητα, εκτός από το να εμποδίσει την δημιουργία νεών καρκινικών κυττάρων, και να περιορίσει ή ακόμα και να εξαφανίσει τα ήδη υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα.
-Το πράσινο τσάι περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά συστατικά, πολυφαινόλες, φλαβονόλες, διάφορα άλλα φλαβονοειδή, κινινικό οξύ, θεογαλίνη, μεθυλοξανθίνες, γαλλικό οξύ, θεαννίνη, θεοφλαβίνες, καφεΐνη, διάφορα μέταλλα (κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, φθόριο και ψευδάργυρο), και βιταμίνες (Α, C, E, B kai K)
-Οι κατεχίνες, βασικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, βοηθούν στο να προλαμβάνεται το μεταβολικό σύνδρομο, στη μείωση του συσσωρευμένου κοιλιακού λίπους, στη γενικότερη βελτιώση της κατανομής του λίπους στα μέρη του σώματος, στην καύση των λιπών με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην αύξηση των ενεργειακών δαπανών.

-Το πράσινο τσάι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει τόσο στην καταπολέμηση των ιών όσο και στην αποτροπή του οργανισμού να προσβληθεί από αυτούς.
-Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αποφυγή καρδιαγγειακών νοσημάτων κρατώντας χαμηλά τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης στο αίμα.
-Το πράσινο τσάι μειώνει τις πιθανότητες να προσβληθεί κανείς από καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη, του δέρματος, του μαστού, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος, του στομάχου, του οισοφάγου και της χοληδόχου κύστης.
-Το πράσινο τσάιέχει την ιδιότητα να προκαλεί θερμογένεση, μια διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός οδηγείται στην καύση θερμίδων. Αυτό οφείλεται στα δυο δραστικά συστατικά του πράσινου τσαγιού, την καφεΐνη και το EGCG.Μειώνει την απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό και μεγιστοποιεί την καύση του.
-Έχει ανασταλτικές ιδιότητες όσον αφορά στην ανάπτυξη πολλών βακτηρίων που προκαλούν διάρροια, πνευμονικούς ιούς και ιούς της γρίπης.
-Αποτρέπει διάφορες παθήσεις του ήπατος.
-Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αποτροπή της νόσου Αλτσχάιμερ καθώς και της νόσου Πάρκινσον.
-Αποτρέπει την εμφάνιση διαβήτη, αυξάνοντας την δράση της ινσουλίνης.
-Προστατεύει το σμάλτο των δοντιών αποτρέποντας την εμφάνιση τερηδόνας.
-Δυναμώνει τα οστα.
-Διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης.
Προτεινόμενο Πράσινο Τσάι – Tava Tea
Ένα μείγμα τσαγιών που σας συνιστούμε για τις άπειρες ευεργετικές του ιδιότητες είναι το Tava Tea. To Tava Tea περιέχει τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού παγκοσμίως και βοηθάει και στην απώλεια κιλών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πηγή:http://www.health-fitness.gr

Σχόλια