Επίθεση από αέρος στη Θράκη!

11-06-12


















Χιλιάδες σμήνη εκατομμυρίων πεινασμένων κουνουπιών ρουφούν καθημερινά το αίμα των Θρακιωτών – Οργή και αγανάκτηση από τον κόσμο- Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία!

-Περιφέρεια και δήμοι σφυρίζοντας αδιάφορα ψεκάζουν τους πολίτες με «θα» και υποσχέσεις…Το φαινόμενο της επιδρομής των κουνουπιών έχει πλέον ξεφύγει από κάθε μέτρο και έλεγχο στη Θράκη. Σε όλους τους δήμους υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από τα ενοχλητικά έντομα που κατά χιλιάδες επιτίθενται και ανενόχλητα ρουφούν το αίμα των πολιτών. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση κουνουπιών εντοπίζεται κυρίως στους δήμους και στα χωριά που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Έβρο. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών λένε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι περιοχές. Σε ολόκληρη τη Θράκη το πρόβλημα έχει διογκωθεί. Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Πόρτο Λάγος, Φανάρι, Μαρώνεια, Μάκρη, Απαλός, Λουτρά κλπ. κανείς πλέον δεν μπορεί να σταθεί όχι μόνο έξω άλλα και μέσα στα σπίτια!
Όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση απ τα επιθέσεις των βλαβερών και ενοχλητικών εντόμων, αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα, μπορεί να αποτελέσει και απειλή για την δημόσια υγεία!
Ήδη ο κόσμος καταλογίζει ευθύνες στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης αλλά και στους δήμους, που δεν φρόντισαν να καταπολεμήσουν έγκαιρα από την άνοιξη ακόμη, τις εστίες των κουνουπιών.
Ο Θρακιώτες και ιδιαίτερα οι Εβρίτες είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι από την αδιαφορία των τοπικών αρχών, που όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ολιγώρησαν, εγκαταλείποντας τον κόσμο στο έλεος των κουνουπιών.
«Δεν μας φθάνουν όλα όσα δεινά περνάμε με τα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα φάρμακα, την ακρίβεια, τώρα έχουμε και τα κουνούπια που εκτός από τους πολιτικούς, πίνουν ότι απόμεινε από το αίμα μας. Στα τσακίδια όλοι τους» λέει με αγανάκτηση αναγνώστης του blog από το Σουφλί,
Ένα είναι βέβαιο. Για το ότι μέχρι τώρα δεν έγιναν ψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν στους υπαίτιους.

Πηγή:gatzoli.gr

Σχόλια