Χρηματοδότηση Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

15-06-12















ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 15 -06-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού
Ταμείου

Άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να παγώσει κάθε διαδικασία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης, με παρέμβαση στην αρμόδια Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων – Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Δαλλαπόρτα και με γραπτή επιστολή από 14/6/2012 στο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη , εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη δυσαρέσκειά του και τονίζει, πως είναι δυνατόν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να ακυρώνει έναν Προγραμματισμό και στις δύο Περιφέρειες στόχου 2 (Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο), όταν γνωρίζει πολύ καλά τις αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις, που προσδοκά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω αυτών των δράσεων για να ενισχύσει την απασχόληση και την κατάρτιση ανέργων, σ’ αυτή τη υπέρ-κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Επίσης επισημαίνει, ότι με την παραπάνω απόφαση προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στην Περιφέρεια, καθώς πολλές από τις δράσεις (ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωφελής Εργασία, Ιατροκοινωνικά Κέντρα, Βοήθεια στο Σπίτι , ΚΗΦΗ, κλπ) έχουν ενταχθεί και βαίνουν προς υλοποίηση και άλλες (ΤΟΠΣΑ) βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και καταλήγει ότι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα κάθε βλαπτικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια.


Πηγή:thivanews.blogspot.com


Σχόλια