Στερεοελλαδίτικη χορευτική συνάντηση στο «μπαλκόνι» της Λιβαδειάς!

19-06-12


















Βούηξε ο Ζαραγάς! Επτά χορευτικά σχήματα, παιδιά, νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας χορευτές, συμμετείχαν στην ετήσια χορευτική συνάντηση που οργάνωσαν και φέτος οι Γυναίκες του Συλλόγου του Αγίου Νικολάου της Λιβαδειάς την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Μια βραδιά που τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από την ευρύτερη περιοχή ενώ τις ευχές του έστειλε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος.

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα της Προέδρου κας Κατερίνας Κοτσικόρου και της Γενικής Γραμματέως κας Άννα Αποστόλου αλλά και με την θερμή υποδοχή του Δημάρχου Λεβαδεών κ. Νίκου Παπαγγελή καθώς και με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Στερεάς, τον οποίο μετέφερε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φανή Παπαθωμά.
Στην συνέχεια, χοροί και τραγούδια απ` όλη την Ελλάδα και τον Πόντο, γέμισαν την ατμόσφαιρα.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού- Οικολογικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς και του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία». Τα Αμφικλειώτικα τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς Στερεολλαδίτικους χορούς φορώντας τις ανάλογες ενδυμασίες, σε μία εκδήλωση άρτια οργανωμένη και σωστά εστιασμένη στην κατεύθυνση μεταλαμπάδευσης της χορευτικής μας παράδοσης.
Ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Απογένη και τον κ. Δ. Καλπύρη για το φωτογραφικό υλικό! Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Πηγή:http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/

Σχόλια