Φήμες για ιό που μετατρέπει τους νεκρούς σε ζόμπι!

05-06-12
















«Επιδημία» ζόμπι έχει τρομοκρατήσει τους Αμερικανούς...

Η φημολογία για μια επερχόμενη «Αποκάλυψη των ζόμπι» έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις στις ΗΠΑ, που το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών αναγκάστηκε να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση..


Οι φήμες για την εξάπλωση ενός ιού που μετατρέπει τους νεκρούς σε ζόμπι διαδόθηκαν μέσω Internet, σε σημείο τέτοιο που ανέβηκε στην τρίτη θέση των δημοφιλέστερων αναζητήσεων στο Google στις ΗΠΑ.

Η αρχή έγινε μετά από ορισμένα περιστατικά, περίεργα μεν, άσχετα μεταξύ τους δε.

Ένας άνδρας στο Μαϊάμι έφαγε το πρόσωπο του θύματός του. Ένας φοιτητής στο Μέριλαντ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το συγκάτοικό του και στη συνέχεια έφαγε το μυαλό και την καρδιά του νεκρού. Το τρίτο περιστατικό είναι αυτό με τον πορνοστάρ στον Καναδά, που αφού διαμέλισε τον εραστή του, έφαγε όσα μέρη του σώματός του δεν έστειλε στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος.

Τα τρία αυτά περιστατικά πυροδότησαν θεωρίες συνωμοσίας που αναπαράχθηκαν ευρέως διαδικτυακά και τελικά προκάλεσαν πραγματικό τρόμο.

Το «εξωπραγματικό» του θέματος είναι, ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν πως υπάρχει ιός που ξαναζωντανεύει νεκρούς και τους μετατρέπει σε ζόμπι, καθώς και ότι η Ομοσπονδιακή υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση!

Το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών τόνισε ότι «δεν υπάρχει ιός ή άλλος παράγοντας που ξαναζωντανεύει νεκρούς, ούτε που προκαλεί συμπτώματα ζόμπι».

Παρόλο όμως που αποκλείει την ύπαρξη των ζόμπι, το Κέντρο δίνει μια λίστα στην ιστοσελίδα του με τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχει κάποιος, σε περίπτωση που συναντηθεί με έναν «ζωντανό-νεκρό».

Αυτά είναι: φαγητό σε κονσέρβα, κουτί πρώτων βοηθειών, ένα μαχαίρι, προμήθειες για τη σωματική υγιεινή, ρουχισμό, προσωπικά έγγραφα και ένα 5λιτρο δοχείο νερό την ημέρα.

Πηγή:kamikazi.info

Σχόλια