Στην ουρά κάτω από το λιοπύρι για λίγα ΔΩΡΕΑΝ λαχανικά στο Πεδίον του Αρεως

20-06-12




















Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών συρρέουν στο Πεδίον του Αρεως για να πάρουν λίγα δωρεάν οπωροκηπευτικά. Τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για να μην πατήσει ο ένας τον άλλον. Μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες που δοκιμάζονται από τους παραγωγούς της Ιεράπετρας του συλλόγου "Ανατολή" που μοιράζουν τα λαχανικά.
Η διανομή των οπωροκηπευτικών ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί όμως οι ουρές των εκατοντάδων πολιτών που σχηματίστηκαν αναγκασαν τους παραγωγούς της Ιεράπετρας να ξεκινήσουν τη διάθεση των φρούτων και των λαχανικών γύρω στις 8.15 το πρωί.


Συνολικά θα μοιραστούν 25 τόνοι οπωροκηπευτικών δηλαδή 2.700 κιβώτια το κάθε ένα από τα οποία έχει περίπου 10 με 12 κιλά λαχανικά και φρούτα και εάν κάποιος το αγόραζε στη λαϊκή θα πλήρωνε περίπου 12 με 13 ευρώ.

Oπως δήλωσε o Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου "Ανατολή" της Ιεράπετρας Κρήτης "οι παραγωγοί στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν μπορούν να αγοράζουν πια τα προϊόντα μας. Τα ίδια προβλήματα έχουμε και εμείς και πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον".
Αρωγός στην αξιέπαινη πρωτοβουλία των παραγωγών της Ιεράπετρας το TELE KRHTH και ο Δήμος Αθηναίων. Οπως δήλωσε o Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης "πρόκειται για μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τους παραγωγούς του αγροτικούς συνεταιρισμου "Ανατολή". Δεν υπάρχουν λόγια για να τους ευχαριστήσουμε".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Εξαφανίστηκαν” 17 τόνοι τροφίμων σε 4 ώρες στο Σύνταγμα! - Εκατοντάδες στην ουρά για δωρεάν λαχανικά!

Πηγή:http://www.newsit.gr/

Σχόλια