Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στην Ν. Αρτάκη

09-06-12


















Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στην Ν. Αρτάκη


Σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Νέα Αρτάκη μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε στην ομιλία του:
«Το ΚΚΕ τηρεί με ευλάβεια μια πολύτιμη αρχή: Λέει στο λαό την αλήθεια, ακόμα και αν αυτό το φέρνει κόντρα στο ρεύμα που διαμορφώνεται με τις πολύμορφες πιέσεις, την παρέμβαση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή τις εύκολες λύσεις που προβάλλονται για την παραπλάνηση του λαού.
Το ΚΚΕ είπε πολύ έγκαιρα ότι η ΕΕ είναι αντιλαϊκή ένωση του κεφαλαίου κι αυτό αποδείχθηκε με οδυνηρό τρόπο.
Είπε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ, είναι εργαλείο στα χέρια της πλουτοκρατίας και θα γεννάει για δεκαετίες σκληρά μέτρα κατά των λαών.
Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη.
Το ΚΚΕ είπε ότι τα κόμματα του δικομματισμού θα γίνονται συνεχώς πιο αντιλαϊκά και επικίνδυνα και αυτό επιβεβαιώθηκε με δραματικό τρόπο.
Επιμένουμε και λέμε στο λαό: Προσοχή, έχει στηθεί καλοδουλεμένη παγίδα!
Αυτό θέλουμε να προσέξετε πολύ. Ο λαός να πάρει τώρα τα μέτρα του.
Η πλουτοκρατία παίρνει υπόψη της ότι η καπιταλιστική κρίση είναι πολύ βαθιά, ότι η κρίση αγκαλιάζει πολλές χώρες της ΕΕ, ότι η Ευρωζώνη τρίζει και υπάρχει ενδεχόμενο και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας για την Ελλάδα.
Αυτές οι εξελίξεις οδηγούν σε νέα, πολύ σκληρά μέτρα κατά του λαού που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη λαϊκή αγανάκτηση, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο κλασικός δικομματισμός στις συνθήκες της μεγάλης φθοράς του ΠΑΣΟΚ, της φθοράς της ΝΔ.

Γι' αυτό αναζητούν πιο αποτελεσματικές διαχειριστικές λύσεις, που θα εξασφαλίζουν την εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και τη χειραγώγηση του λαού, τον εγκλωβισμό του με την κινδυνολογία, τους εκβιασμούς, τις αυταπάτες, το παραμύθιασμα.
Αυτό ζούμε σήμερα με τη δημιουργία του διπόλου της κεντροδεξιάς με πυρήνα τη ΝΔ και της κεντροαριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή ενός πολύ φθαρμένου τμήματος του ΠΑΣΟΚ.
Μέσα σ' αυτό το δίπολο που διαφημίζουν κάθε βράδυ τα κανάλια, επιχειρείται να ελεγχθεί και επί της ουσίας να συντριβεί η λαϊκή ψήφος, να μειωθεί εκλογικά το ΚΚΕ, να το χτυπήσουν με όλα τα μέσα για να αφοπλίσουν το λαό μας, να τον δέσουν χειροπόδαρα.
Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη και ιερό καθήκον να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να βγει δυνατό το ΚΚΕ, να διαψευστούν οι προβλέψεις τους, να δούνε στην πράξη ότι ο λαός έχει κριτήριο, κρίνει με βάση την κοινωνική του θέση και το ταξικό του συμφέρον, συναισθάνεται την ευθύνη του και διαχωρίζει τη θέση του από τα σχέδια της πλουτοκρατίας, της αμερικάνικης πρεσβείας, των επιτελείων της ΕΕ.
Γι' αυτό απευθυνόμαστε σ' αυτούς που τίμησαν το ΚΚΕ με την ψήφο τους και τους καλούμε να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω, αλλά να πεισμώσουν περισσότερο και να ανοιχτούν πλατιά σε φίλους, συναδέλφους, συγγενείς, να θέσουν αποφασιστικά:
Γερό ΚΚΕ, πρωταγωνιστής στην πάλη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων σε αντιπαράθεση με την επίθεση του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής που θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, ή κυβέρνηση συνεργασίας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.


Απευθυνόμαστε σ' αυτούς που έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους στο ΚΚΕ, το έχουν στηρίξει στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές του 2010, αλλά το Μάη έκαναν πίσω, αναζητώντας μια εύκολη λύση που είναι ουτοπία και θα τιναχθεί στον αέρα μέσα σε λίγες μέρες μετά τις εκλογές.
Τους καλούμε να σκεφτούν βαθύτερα, να υπολογίσουν ότι θα δυναμώσει η επίθεση κατά του λαού και μόνο το ΚΚΕ, που διαθέτει γερή οργάνωση και πολιτική αναμέτρησης με τα μεγάλα συμφέροντα, μπορεί να σταθεί όρθιο, υπερασπιστής των εργαζομένων στις συνθήκες της βαθιάς κρίσης, στην πιθανή περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας ή σε νέο "κούρεμα" που θα φέρουν νέα σκληρά μέτρα, στο ενδεχόμενο νέων πολεμικών επιχειρήσεων που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην περιοχή μας.
Προσέξτε πολύ. Λανσάρουν το κεντροδεξιό πόλο σαν νέο στοιχείο, επιχειρούν να κοροϊδέψουν και πάλι το λαό. Η ΝΔ επιτίθεται στο Κόμμα μας και το κατηγορεί ότι πρωτοστατεί στους εργατικούς αγώνες, στους αγώνες της αγροτιάς, της νεολαίας μας, εκτιμώντας ότι πραγματικός, ταξικός αντίπαλος είναι το ΚΚΕ που μπορεί να αντιμετωπίσει με την πολιτική του τη ΝΔ, γιατί δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού.
Ξεκαθαρίζουμε: Το ΚΚΕ τιμάει τη σχέση του με την εργατική τάξη, με τις λαϊκές δυνάμεις, παρεμβαίνει και θα παρεμβαίνει αποφασιστικά για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα φορολογικά χαράτσια, την Πρόνοια, την υγεία του λαού, τη μόρφωση των παιδιών του, για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, τα προβλήματα των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τα προβλήματα των γυναικών, της νεολαίας.
Η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσφαιρη, είναι η γνωστή σε όλους σας κοκορομαχία του δικομματισμού για την κυβερνητική καρέκλα που σιχαθήκατε τόσα χρόνια. Κοιτάξτε καλά και θα διαπιστώσετε ότι, παρά τις κραυγές, συμφωνούν στο κεντρικό ζήτημα: Να μην πειραχτεί ούτε τρίχα από την ιδιοκτησία των μαγαλοκαρχαριών, να παραμείνει η χώρα μας στα σαγόνια τους και να υλοποιούνται οι αποφάσεις της ΕΕ, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η στρατηγική 2020 που ξερνάει φωτιά και καίει τα λαϊκά δικαιώματα.
Το ΚΚΕ σάς καλεί να πάτε κόντρα στο ρεύμα που διαμορφώνεται με την προβολή του ΣΥΡΙΖΑ και να τον κρίνετε με τις πραγματικές του θέσεις.
Παρά τις πονηριές που χρησιμοποιεί, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι επιλογή που στηρίζει μέρος της αστικής τάξης, που στηρίζουν δυνάμεις πέρα από την Ελλάδα στα πλαίσια του ανταγωνισμού οικονομικών και κρατικών συμφερόντων που εκφράζεται και στα πολιτικά κόμματα.
Προβληματιστείτε γιατί η εφημερίδα "Αυριανή", ο όμιλος του Κουρή και άλλοι οικονομικοί όμιλοι στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Προβληματιστείτε γιατί ο πρόεδρος των βιομηχάνων, Δασκαλόπουλος, μίλησε για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή αυτού του κόμματος.
Δεν τον φοβούνται οι πλουτοκράτες. Εχουν ήδη εντάξει την "κυβερνώσα αριστερά" στις διαχειριστικές δυνάμεις που παίζουν το δικό τους ρόλο στην προώθηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών.
Τα πράγματα είναι σοβαρά και είναι ανάγκη να ταρακουνηθούν οι λαϊκές δυνάμεις, που, μέσα σε λίγες μέρες, μπορούν να διαπιστώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις γέλασε, έπαιξε με την αγωνία τους, έκανε εμπόριο ελπίδων.
"Αριστερή κυβέρνηση" με τον Ραυτόπουλο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που ξεπούλησε την εργατική τάξη. "Αριστερή κυβέρνηση" με τον κ. Κοτσακά, πρωτοπαλίκαρο του κ. Τσοχατζόπουλου, και άλλους αστέρες που έχουν παίξει πολλά χρόνια ταμπούρλο στις πλάτες του λαού.
"Αριστερή κυβέρνηση" με τους γνωστούς εργατοπατέρες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μετέτρεψαν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία σε εκλογικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν την αλήθεια.
Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για τη δημιουργία της νέας σοσιαλδημοκρατίας, του νέου ΠΑΣΟΚ του χειρίστου είδους, δημιουργείται ο νέος δικομματισμός για να ελέγξουν το λαό, για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, για να χειραγωγήσουν, να υπονομεύσουν την πάλη του εργατικού κινήματος μπροστά στα παλιά και νέα προβλήματα του καπιταλισμού που έχει σαπίσει.
Ποια γραμμή διαπερνά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;
Διατήρηση της εξουσίας των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του καθεστώτος της εκμετάλλευσης.
Βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Διαχείριση της ακραίας φτώχειας, μείωση της απαιτητικότητας των εργαζομένων.
Προσέξτε πολύ. Αυτά που λέγονται για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ευρωπαϊκές λύσεις είναι λόγια του αέρα. Είναι το πρόσχημα για να μην αλλάξει τίποτα, να κερδηθεί χρόνος και να συνεχίσει η εξαπάτηση του λαού με τα γνωστά κόλπα που χρησιμοποίησε χρόνια το ΠΑΣΟΚ, υποσχόμενο μέτρα με ορίζοντα δεκαετίας, εικοσαετίας.
Η απόσπαση του μνημονίου από τη στρατηγική της ΕΕ κρύβει πολλά. Κρύβει ότι τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους στην Ελλάδα, εφαρμόζονται και στα κράτη που δεν είναι στο μνημόνιο, είναι γενική γραμμή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Αυτό αποσιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μη δούνε οι εργαζόμενοι ότι η πολιτική της ΕΕ είναι ένα συνεχές μνημόνιο που χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα.

Λέμε στο λαό καθαρά: Χωρίς σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να γίνει ούτε ένα μικρό βήμα μπροστά, δεν μπορεί καν να ανακουφιστούν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Κάθε μέρα και περισσότεροι φίλες και φίλοι κατανοούν πόσο δίκιο έχει το Κόμμα μας που στέκεται σταθερά σε θέσεις αρχών και δεν προδίδει το λαό για τις υπουργικές καρέκλες.
Περισσότεροι φίλοι και φίλες αναγνωρίζουν ότι το μάντρωμα σε μια τέτοια κυβέρνηση αποσκοπεί στη μετατροπή του ΚΚΕ από πρωτοπόρο οργανωτή της πάλης του λαού σε ουραγό της νέας σοσιαλδημοκρατίας και διαχειριστή των συμφερόντων των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Να είστε περήφανοι κι εσείς που ψηφίσατε κι εσείς που δεν ψηφίσατε το Κόμμα μας, που το ΚΚΕ δε γίνεται νεροκουβαλητής, δεν ποτίζει ξένες γλάστρες. Να τιμήσετε αυτήν τη στάση αρχών και να δώσετε δύναμη, μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ, ώστε την επαύριο των εκλογών να μπορεί να δώσει τη μάχη στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις, στα χωριά από καλύτερες θέσεις.
Λένε ψέματα αυτοί που ισχυρίζονται ότι το Κόμμα μας δεν θέλει να κυβερνήσει. Το ΚΚΕ αρνείται να κυβερνήσει για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματιών και είναι στη διάθεση του λαού να κυβερνήσει μαζί του σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα έχει ένα ποιοτικό, αναντικατάστατο στοιχείο: Η εξουσία θα είναι στα χέρια της εργατικής τάξης, των λαϊκών δυνάμεων και όχι στα χέρια των αντιπάλων της.
Αυτή η λύση μπορεί να επισπευσθεί στο βαθμό που ο λαός μας και η νεολαία μας ξεπερνούν τα κάθε λογής αναχώματα που δημιουργούνται για να παραμένει η εξουσία και η κυβέρνηση στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και των δεξιών ή αριστερών διαχειριστών του. Αυτό πρέπει να πετύχουμε με τολμηρά βήματα και η εκλογική μάχη στις 17 Ιούνη δίνει μια νέα ευκαιρία για να αλλάξει ο λαός την ψήφο του».

Πηγή:thivanews.blogspot.com



Σχόλια