Έκλεψαν την παράσταση οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θηβών

27-06-12



















Θήβα 26/ 6/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Έκλεψαν την παράσταση οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θηβών

Με τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που αποτελεί σταθμό για το νεοελληνικό θέατρο και τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ολοκλήρωσε τη φετινή του χρονιά το Δημοτικό Ωδείο Θηβών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Θήβας, οι μαθητές του ωδείου και πρωταγωνιστές της βραδιάς, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού, ερμηνεύοντας τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, του Διονύση Σαββόπουλου, του Νίκου Παπάζογλου, των αδελφών Κατσιμίχα και το «Κάνε Κουράγιο Ελλάδα μου» σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου και μουσική Μιχάλη Σουγιούλ, που τραγούδησε το 1947 η Σοφία Βέμπο, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι μουσικοί: Δερδενές Δημήτρης στην κιθάρα και στο μπουζούκι, στα τύμπανα ο Μάγος Έκτορας, στα πλήκτρα η Μπαλάφα Φανή, ενώ την μουσική επιμέλεια και την διδασκαλία της χορωδίας είχε η κ. Νίκη Πανταζάτου διευθύντρια του Δ.Ω.Θ.

Τους χαρακτήρες του έργου υποδύθηκαν με επιτυχία οι : Ευγενίδης Στέλιος, Βάσιου Χριστίνα, Μπαλάφα Φανή, Νικολάου Ιουλία, Πανταζάτου Νίκη, Φρούσιου Ευαγγελία, Κούλη Μαρία και Σουλιώτη Γεωργία.

Την παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές τόσο για την θεατρική παράσταση όσο και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο, που συμβάλει στη μουσική και πολιτιστική μόρφωση των νέων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές του ωδείου για την επιτυχία τους.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι οι εγγραφές της νέας σχολικής χρονιάς του Δ.Ω.Θ. θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr

Σχόλια