Γεράσιμος Χουλιάρας.Προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό

07-06-12



















Ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού…


Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας δηλώνει πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι οι φόβοι του για έναν επικείμενο ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα θα επαληθευτούν.

Έντονη ανησυχία εκφράζει για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Αναλυτικότερα ο κ. Χουλιάρας επισημαίνει πως «Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία.

Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το πού».



ΠΗΓΗ : Περίεργα 

Σχόλια