Κούπα και κορυφή!

09-06-12














Η Μαρία Σαράποβα είναι και πάλι εδώ! Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την κορυφή του κόσμου και μαζί το Ρολάν Γκαρός με 2-0 επί της Σάρα Εράνι, συμπληρώνοντας το «καρέ» των Γκραν Σλαμ.

Η «Μάσα» έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του επαγγελματικού τένις κι έγινε η 6η τενίστρια που κατακτά και τα τέσσερα μεγάλα major, συνδυάζοντάς το με την επιστροφή της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς -δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που την αμφισβήτησαν λόγω της έντονης δράσης της και εκτός κορτ, με διαφημιστικά κτλ- η Σαράποβα κατέκτησε το Παρίσι με 6-3, 6-2 επί της δυναμικής Ιταλίδας, Σάρα Εράνι, που έκλεψε τις εντυπώσεις δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει το θρίαμβό της στη γαλλική πρωτεύουσα, μένοντας με τον τίτλο του διπλού, τον οποίο κατέκτησε μια μέρα νωρίτερα με συμπαίκτρια την Ρομπέρτα Βίντσι.

Σταθερή και αποφασιστική στο παιχνίδι της η Ρωσίδα δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της, η οποία αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κερδίζοντας κάποιους εκπληκτικούς πόντους, δεν είχε μεγαλύτερη τύχη. Παρόλα αυτά η νεαρή Ιταλίδα κέρδισε δικαίως το χειροκρότημα του κοινού, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της μέσα στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας των γυναικών.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Σχόλια