Chicago η ΑΘΗΝΑ : ΤΡΟΜΟΣ... 60.000 όπλα στην αγορά

15-06-12












Έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους της Αττικής. Δρουν όταν πέσει η νύχτα κυρίως, εκμεταλλευόμενοι ότι οι περιπολίες των μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ έχουν περιοριστεί. Μπαίνουν σε σπίτια, σε ψιλικατζίδικα, σε φούρνους.
Δεν τους νοιάζει αν θα βρουν κάποιον μέσα. Κι αν βρουν, θα τον απειλήσουν με τα καλάσνικοφ που κρατούν. Θα πάρουν έστω και λίγα ευρώ, δεν τους νοιάζει το ύψος της λείας τους.

Δέκα ένοπλες συμμορίες έχουν «μοιράζει» τις περιοχές της Αθήνας, δρουν ταυτόχρονα και επανειλημμένα είπαν στο Έθνος στελέχη της ΓΑΔΑ. Κοινός παρονομαστής των συμμοριών: τα όπλα, συνήθως είναι καλάσνικοφ, τα οποία δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν. Αποκορύφωμα η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη.

Ανάμεσά τους βρίσκονται από σεσημασμένοι κακοποιοί μέχρι... ερασιτέχνες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, το προφίλ των συμμοριών έχει καταγραφεί από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. και είναι βασισμένο στα «χτυπήματα» κάθε συμμορίας.
Πέντε από τις συμμορίες δρουν στη δυτική Αττική και επιτίθενται από περίπτερα μέχρι διαμερίσματα. Κι αν κάποιος «τολμήσει» να αντισταθεί, πατούν τη σκανδάλη.


Λεία τους; Μηδαμινή. Πολλές φορές μόνο μια κούτα τσιγάρα ή απλά οι εισπράξεις της μέρας.

Οι σπείρες που «χτυπούν» στα βόρεια και τα νότια προάστια, με στόχο τους κυρίως βίλες. Εκεί, αν δε βρουν χρήματα ή χρυσαφικά δε διστάζουν να βασανίσουν τους ιδιοκτήτες για να τους δώσουν τις πληροφορίες που θέλουν. Το έχουμε δει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα το «έργο». Δυστυχώς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίες, όλες οι συμμορίες «βάζουν στο μάτι» σπίτια ηλικιωμένων. Και αυτό γιατί είναι εκτός από εύκολα θύματα κι εκείνοι που έχουν τρομοκρατηθεί περισσότερο απ’ όλους για τις καταθέσεις τους και έχουν «σηκώσει» τα χρήματά τους από την τράπεζα.

60.000 όπλα στη μαύρη αγορά
Αυτόματα, ημιαυτόματα, πιστόλια, καραμπίνες, ό,τι θελήσει μπορεί να βρει κανείς στη μαύρη αγορά όπλων της Αθήνας. 60.000 «κομμάτια» κυκλοφορούν στην πιάτσα, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο οπλισμός, σύμφωνα πάντα με το Έθνος, προέρχεται από τη μαύρη αγορά ή φτάνει στη χώρα μας από το εξωτερικό μέσω... ταχυδρομείου! Πως; Τα κομμάτια ανταλλακτικών έρχονται ταχυδρομικώς και συναρμολογούνται εδώ. Το 80% των παράνομων όπλων φτάνει στην Ελλάδα μέσω των συνόρων με την Αλβανία ή μέσω θαλάσσης από τις νότιες ακτές της Κρήτης.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 500€ έως 5.000€. Η ζήτηση έχει... ρίξει την ταρίφα. Ένα καλάσνικοφ κοστίζει 4.000€, ενώ ένα πιστόλι τοκάρεφ το πολύ 1.000€.

Περίπου 3.500 πολίτες έχουν άδεια οπλοκατοχής. Και καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται αφού αυξάνεται η εγκληματικότητα...

Πηγή:http://www.el-magazine.com


Σχόλια