Που αποσκοπεί η προβοκάτσια των FT

15-06-12
















Οι εκδότες της Γερμανικής εκδοχής των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν επομένως πολύ καλά , ποιόν πράγματι ωφελεί το σημερινό προβοκατόρικο άρθρο, με το οποίο καλούν τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τον (κακό) Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον (κάκιστο) Αλέξη Τσίπρα, η επικράτηση του οποίου θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώ.
Ξέρουν δηλαδή πολύ καλά ότι ωφελεί αποκλειστικά, και μόνο, και πολύ, τον κ. Τσίπρα. Μόνον τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι φυσικά γιατί το Γερμανικό κατεστημένο, η κα Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και οι άλλοι παμπόνηροι τύποι που τους «συμβουλεύουν» (δηλ. τους ποδηγετούν) έγιναν ξαφνικά οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα (υπέρ του οποίου λειτουργεί αντικειμενικά το κατάπτυστο άρθρο). Κάθε άλλο! Αλλά γιατί θέλουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ, αποδίδοντας...
συγχρόνως τη ευθύνη στους ίδιους τους Έλληνες που «δεν ψήφισαν σωστά», όπως δήθεν τους υπέδειξαν.
Αποδεικνύεται τώρα ξεκάθαρα, με αυτή την αήθη και προσβλητικότατη για όλους τους Έλληνες προβοκάτσια , ότι οι Γερμανοί θέλουν εξάπαντως να μας διώξουν από το Ευρώ, να μας χρησιμοποιήσουν (δηλ. να μας θυσιάσουν) ως την Ιφιγένεια της Ευρώπης και με τρόπο απροσμέτρητα θρασύδειλο να μας αποδώσουν και την Ευθύνη.


Γιώργος Σαρειδάκις - statesmen.gr

Σχόλια